14.6 C
Belgrade
12.7 C
Zagreb
12.7 C
Sarajevo
28.05.2022.

Pernaton: jedno ime, dva savršena rešenja za bol u zglobovima i mišićima!

IZDVAJAMO

 

Koliko god odbijali da poverujemo da smo u godinama kada bol u leđima i vratu postaje deo naše svakodnevice, dugo sedenje na poslu ispred kompjutera, nagli pokreti, intenzivni treninzi, loš položaj tokom spavanja, samo su neki od faktora koji nas iznova ubeđuju u suprotno!

Bol u leđima, vratu i ramenima postao je veoma čest problem današnjice – čak 80% odraslih se tokom života bar jednom susretne sa ovom vrstom bola. Budući da kičma predstavlja potporu celom organizmu, bol u leđima i vratu može značajno uticati na kvalitet našeg života, dok izbegavanje vežbanja, stres i nedovoljno sna samo mogu dodatno pogoršati problem.

 

 

Vežbanje, duge šetnje i plivanje pokazale su se kao izuzetno delotvorne u prevenciji bolova i problema u vratu i leđima, ali svakodnevne obaveze nas veoma često sprečavaju da se u potpunosti posvetimo ovim aktivnostima, što vrlo često dovodi do učestalih, a nekad i hroničnih tegoba. U tim situacijama, prinuđeni smo da potražimo pomoć lekara koji nam nakon postavljanja odgovarajuće dijagnoze može prepisati fizikalnu ili terapiju lekovima. Pored stručne terapije, u cilju trenutnog olakšanja, vrlo često koristimo i preparate za spoljnu primenu u vidu gelova i kremova.

U potrazi za delotvornim preparatom koji će nam pomoći kod hroničnih bolova nastalih usled dugog sedenja, ali i olakšati sve one fizičke izazove koje sa sobom nose pripreme za leto, susreli smo se sa švajcarskim brendom Pernaton koji je broj 1 među proizvodima za bolove u mišićima i zglobovima. Ono što nas je privuklo kod ovog preparata je njegov jedinstveni prirodni sastav, klinički potvrđeni efekti kao i tradicija kvaliteta duga više od 20 godina.

Pernaton je na tržištu prisutan u dva oblika: kao Pernaton® Gel koji hladi i Pernaton® Gel Forte koji greje, što znači da ovaj preparat, u zavisnosti od vrste bolova, tretira različite probleme u mišićima i zglobovima.

 

 

Pernaton® Gel sa efektom hlađenja

Pernaton® gel, koji dolazi u plavoj ambalaži, hladi i ublažava bolove u zglobovima, sadrži mentol i esencijalna ulja koja pomažu u poboljšanju pokretljivosti zglobova. Prilikom nanošenja gela, otkrili smo da se lako upija i ne ostavlja osećaj lepljivosti na koži. Gel ima biljni miris koji nije toliko jak poput ostalih brendova za bolove u mišićima!

 

 

Da li ste znali da Pernaton® gel sadrži najčistiji ekstrakt zeleno-usne školjke? Ova morska vrsta predstavlja prirodni izvor visokokvalitetnih glikozaminoglikana koji pomažu u eliminaciji bolova u zglobovima kao i smanjenju otoka i upale, ali i povećavaju pokretljivost u zglobovima. Jedna od stvari koja nas je odmah privukla kod preparata je efekat intenzivnog hlađenja koje trenutno olakšava neprijatnost usled upaljenog problematičnog područja. Za ovaj fantastičan osećaj zaslužna su etarska ulja ruzmarina, eukaliptusa i belog bora koja pospešuju prokrvljenost vezivnog tkiva i ubrzavaju proces regeneracije, dok mentol ostvaruje blago analgetsko dejstvo.

Drugim rečima, idealan za tretiranje sportskih povreda i drugih akutnih povreda mišića, tetiva i zglobova, kao i za bržu regeneraciju mišića, ligamenata i tetiva nakon svih sportskih aktivnosti.

 

Pernaton® Gel Forte sa efektom zagrevanja

Pored Pernaton gela sa efektom hlađenja, namenjenog pre svega masaži zglobova, isprobali smo i Forte varijetet Pernatona u crvenoj ambalaži, koji se preporučuje kod osoba sa hroničnim reumatskim bolovima, kao i kod bolova u mišićima, tetivama i ligamentima.

 

 

Pernaton® Gel Forte uz već pomenute sastojke sadrži kapsaicin – ekstrakt kajenske paprike koji pojačava cirkulaciju na mestu primene pružajući osećaj zagrevanja, što ga čini naročito pogodnim za reumatske bolove. U kombinaciji sa kamforom i mentolom, hondroitin doprinosi smanjenju bolova i povećanju pokretljivosti, dok etarska ulja ruzmarina, eukaliptusa, đumbira, narandže, limuna imaju protivupalno i analgetsko dejstvo, a uz to su zaslužni za prijatan miris gela. Pernaton® Gel Forte trenutno hladi, ali i brzo zagreva mišiće, što ga čini savršenom pripremom za trening. Uzimajući u obzir brzu apsorpciju, ne morate više brinuti o masnim tragovima na koži i odeći.

Nakon višednevnog testiranja ova dva preparata, slobodno možemo da kažemo da smo u Pernatonu pronašli sjajnog saveznika u borbi protiv bolova u mišićima i zglobovima. Ono što je sjajno kod Pernaton brenda i što ga izdvaja na tržištu je ponuda tople i hladne terapije, što znači da možete osetiti blagotvornost i efekte inovativnih ekstrakata iz žive prirode ​​na način koji je za vas najkorisniji i najpotrebniji!

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Imaginarijum Magazin

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije