36.8 C
Belgrade
35.5 C
Zagreb
35 C
Sarajevo
01.07.2022.

Ovog leta poslužite Mohito koktel – na štapiću!

IZDVAJAMO

 

Posle rashlađenog roze vina, jedno od naših omiljenih pića tokom toplijih meseci je svakako mohito jer pored osvežavajućeg ukusa, ovaj letnji koktel nudi mnogo mogućnosti za konzumiranje. Kako su temperature sve više, složili smo se da je u ovom koktelu najbolje uživati – na štapiću! 

 

 

Mohito sladoled na štapiću možete pripremiti na jednostavan način koristeći rum, šećer, sok od limete, mentu, soda vodu ili možete dodati različito bobičasto voće, začinsko bilje i druge arome kako biste ovom zaleđenom koktelu pružili zabavan zaokret.

Priprema mohito sladoleda je veoma jednostavna, a najteži deo je zapravo čekati nekoliko sati da se zaledi kako biste uživali u osvežavajućoj poslastici sa ukusom omiljenog letnjeg koktela!

 

 

SASTOJCI: 

(za 12 mohito sladoleda na štapiću)

 • 120ml vode
 • 50g šećera
 • 30g svežih listova nane
 • 600ml limunade
 • 120ml laganog ruma (opcionalno)
 • sok od jedne limete
 • sveže bobičasto voće i listovi mente, za dekoraciju

 

 

 PRIPREMA: 

 1. U maloj šerpi na umerenoj vatri pomešajte vodu i šećer na umerenoj vatri. Pustite da krčka i kuvajte dok se šećer potpuno ne rastopi.
 2. Dodajte listove nane i sklonite sa ringle. Ostavite da se sirup natopi aromom nane dok se potpuno ne ohladi na sobnoj temperaturi. Procedite listove nane i bacite.
 3. U velikoj posudi za mešanje umutite sirup od nane, limunadu i sok od limete (i rum ukoliko ga koristite).
 4. Napunite svaki kalup za sladoled  sa nekoliko bobica i listova mente. Sipajte mešavinu limunade u svaki kalup i u svaki umetnite štapić od maramice.
 5. Zamrznite najmanje 4 sata. Kako biste ih lakše izvadili iz kalupa prelijte kalup mlakom vodom.
 6. Poslužite i uživajte!

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: www.yestoyolks.com

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije