13.9 C
Belgrade
7.1 C
Zagreb
15 C
Sarajevo
09.12.2022.

Klasične Hermès torbe kao inspiracija za umetnost od povrća!

IZDVAJAMO

 

Nakon višegodišnjih kritika aktivista za zaštitu životinja, luksuzni francuski brend Hermès sve više se okreće ka održivoj modi i dizajnirajući veganske verzije svojih najpoznatijih modnih komada, a za njihov najnoviji koncept sa sigurnošću se može reći da podiže „zelenu modu” na najviši mogući nivo! 

 

U saradnji sa umetnikom i dizajnerom Benom Denzerom, francuska modna kuća kreirala je predstavila je tri jedinstvene iteracije svoje kultne Birkin torbe u potpunosti napravljene od povrća! Poznat po svom umetničkom konceptu spajanja knjiga sa sladoledom, Denzer je svoj neobični stil ugradio u luksuzni aksesoar ređajući stabljike špargli, kriške krastavaca i lišće kupusa kako bi stvorio jedinstvene prepoznatljive Birkin siluete.

 

 

Umetnik je otkrio da su određeni materijali, poput voća složeniji za rad od povrća. Ispostavilo se da su jabuke i banane daleko bolje za jelo, jer ne pružaju dovoljnu strukturnu potporu. Ove Birkin torbe deo su projekta društvenih mreža umetnika sa francuskom luksuznom etiketom, ali ujedno i najava za Hermès alternativne kožne torbe, koje bi trebalo da stignu u prodavnice krajem ove godine.

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Hermès Instagram

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije