35.2 C
Belgrade
34.2 C
Zagreb
35 C
Sarajevo
01.07.2022.

Rolls-Royce Boat Tail – Luksuzna jahta na četiri točka!

IZDVAJAMO

 

Kao najstarija i verovatno najpoznatija marka luksuznih automobila na svetu, Rolls-Royce je svoju reputaciju stekao u danima kada su imućni ljudi naručivali automobil napravljen po meri, a od sada će ta opcija ponovo biti moguća zahvajujući nedavno pokrenutom Coachbuild programu! 

 

 

Kao najavu novog programa izrade automobila po meri, Rolls-Royce je predstavio svoj najambiciozniji projekat do sada po imenu Boat Tail napravljen po narudžbini anonimnog bračnog para. Ovo savršenstvo na četiri točka zamišljeno je od strane klijenata koji su veliki poštovaoci nautike i života na moru, a kako bi njihova vizija zaživela bilo je neophodno stvoriti čak 1.813 potpuno novih delova!

 

 

Spoljašnjost Boat Tail modela obasjana je tamno plavom bojom koja na sunčevoj svetlosti pravi prelepi odsjaj zahvaljujući metalnim i kristalnim ljuspicama umetnutih u boju. Zadnji deo vozila je krajnje impresivan budući da je inspirisan drvenom krmenom palubom broda. Njegova unutrašnjost prekrivena je plavom kožom, zajedno sa elementima pod uglom od 55 stepeni koji oponašaju tragove broda na vodi. Rolls-Royce Boat Tail dolazi sa posebnim dugmetom koje, kada se aktivira, otvara gepek u vidu leptirovih krila u kojem se nalazi odeljak za hranu, šampanjac, srebrni pribor za jelo, sto i suncobran tako da se predah od vožnje ovim automobilom vrlo lako može pretvoriti u piknik!

 

 

Rolls-Royce upoređuje proces izrade sa „izgradnjom jahti“ oslanjajući se na vekovne veštine ručne izrade kako bi aluminijumsko telo automobila oblikovalo u siluetu koju ne može postići samo mašina. Iako se ne pominje cena ovog automobila, velika je verovatnoća da je Boat Tail najskuplji novi automobil ikada napravljen.

 

 

Omogućavajući kupcima da prevaziđu standardno prilagođavanje vozila i naprave nešto u potpunosti prilagođeno njohovim željama, Coachbuild program izazvao je veliko interesovanje među uživaocima luksuznih automobila.

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Rolls-Royce

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije