31.6 C
Belgrade
28.8 C
Zagreb
25 C
Sarajevo
24.06.2021.

Antipasto ražnjići sa tortelinima postaće vaše omiljeno predjelo ovog leta!

IZDVAJAMO

 

U susret letnjim okupljanjima sa prijateljima i porodicom, umesto klasičnog meze tanjira predlažemo vam da isprobate ove neodoljive i jednostavne antipasto ražnjiće sa tortelinima i povrćem koji donose neverovatne kombinacije ukusa!

 

 

Predjelo u vidu ražnjića je veoma lako napraviti, i još lakše poslužiti, a zahvlajujući praktičnom obliku savršeni su za zabavu na otvorenom! Ono što ovim ražnjićima daje poseban ukus čineći ih sočnim i mekanim je svakako vinegret preliv od limuna i bosiljka u vidu pesto sosa.

Antipasto ražnjiće takođe možete pripremiti unapred i držati ih u frižideru, a neposredno pred serviranje prelijte ih vinegret prelivom i ostavite da se mariniraju ne bi li upili prelepe mediteranske ukuse. Pored ražnjića predlažemo da sa strane servirate i prepečene kockice hleba kao prelepo hrskav zalogaj!

 

 

Sastojci:

  • 500g ciabatta hleba u kockama
  • 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 450g kuvanih tortelina od svežeg sira
  • 130g mešanih maslina, bez koštica
  • 150g čeri paradajza
  • 200g marinirane artičoke isečene na četvrtine
  • 1 pečena crvena paprika, isečena na komadiće veličine zalogaja
  • 170g tanko narezane pršute ili salame
  • 100g kuglica sveže mocarele i/ili provolone sira isečenog na kockice
  • 30g listića svežeg bosiljka

 

 

Vinegret preliv:

  • 30g listića svežeg bosiljka
  • 2 kašike svežih listića majčine dušice
  • 2 kašike preprženih pinjola
  • 30g naribanog parmezana
  • 70g ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 1 kašika meda
  • 2 kašike sirćeta od crvenog vina
  • 1 kašika limunovog soka
  • so i tucana crvena paprika

 

 

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 200°C. Na pleh poređajte kockice hleba i prelijte ga maslinovim uljem. Pecite 8-10 minuta ili dok ne bude blago prepečeno i zlatno. Posolite.
2. U međuvremenu napravite vinegret preliv. Pomešajte sve sastojke u blenderu. Začinite solju i tucanom crvenom paprikom.
3. U posudu ubacite kuvane torteline sa mocarelom zajedno sa nekoliko kašika vinegret preliva.
4. Na drvene štapiće za ražnjiće poređajte torteline, masline, čeri paradajz, artičoke, crvenu papriku, pršutu / salamu, mocarelu i bosiljak.
5. Poređajte ražnjiće na tanjir za serviranje i poslužite sa vinegret prelivom i prepečenim hlebom.

 

Prijatno!

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: halfbaked harvest 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije