6.4 C
Belgrade
4.9 C
Zagreb
6.6 C
Sarajevo
06.12.2022.

Isprobali smo novu Uriage Bariéderm-CICA liniju proizvoda za obnavljanje kože, a ovo su naši utisci!

IZDVAJAMO

 

Kao najveći organ na našem telu, koža igra veoma važnu barijernu i imunološku ulogu održavajući stanje prirodne ravnoteže između spoljnog okruženja i unutrašnjih tkiva. Samo zamislite svoju kožu kao štit koji se svakodnevno bori za vas. Njena uloga je da prevaziđe sve spoljne faktore koji mogu da štete vašem telu: od UV zraka, toplih i hladnih vremenskih prilika do zagađivača i svakodnevnog nošenja maski, naša koža je podložna stresu i štetnim uticajima koje mnogi od nas nisu ni svesni.

 

 

Ne samo da stvara zaštitni sloj od uticaja okoline, već je i svima nama vidljiva – upravo zato su njen izgled i zdravlje toliko važni. Loše zaštićena i slabo hidrirana koža ne može u potpunosti ispuniti svoju zaštitnu ulogu. Kao nevidljivi neprijatelj kože, zagađenje ima direktan uticaj na našu kožu: prašina, dim cigareta, izduvni gasovi, ultrafine čestice i ugljen-monoksid bombarduju kožu danju i noću. Nezdrava koža omogućava zagađenju da lakše prođe kroz naš epidermis, a kao rezultat ten postaje neujednačen, ubrzava se proces starenja i dolazi do nastanka hiperpigmentacije. Sve ovo treba uzeti u obzir prilikom pokušaja zaštite naše ranjive kože.

Onoga trenutka kada postanemo svesni uticaja okoline na našu kožu, krećemo u potragu za proizvodima koji će ojačati funkciju barijere kože i vratiti je u stanje prirodne ravnoteže ispunjavajući sve njene potrebe poput regeneracije, hidratacije i anti-age nege. U potrazi za proizvodima koji odgovaraju svim tipovima kože, koji nisu previše agresivni da oštete njena svojstva i koji su pre svega napravljeni od prirodnih sastojaka, susreli smo se sa francuskim brendom dermokozmetike Uriage i njihovom Bariéderm-CICA linijom proizvoda za negu koji su dizajnirani s poštovanjem prema koži kao najvećim prioritetom.

 

Uriage Bariéderm-CICA dnevni serum

 

 

Kada smo prvi put probali Uriage Bariéderm-CICA dnevni serum, na prvi dodir smo se zaljubili u svež i vlažan sjaj koji je davao koži. Lagana i osvežavajuća ultra-fluidna tekstura nalik vodi brzo se stapa sa kožom, nakon čega formula od 96% prirodnih sastojaka počinje da deluje. Ovaj inovativni dermatološki preparat visoke tolerancije pomaže u popravljanju, jačanju i zaštiti kože. Njegova jedinstvena kombinacija sastojaka ne samo da dubinski vlaži kožu, već je istovremeno umiruje, stvara zdraviju barijeru i mikrobiom, ublažavajući osećaj nelagodnosti.

Glavni sastojak Uriage Bariéderm-CICA seruma je jedinstveni termal-biotik kompleks koji kombinuje prebiotik inulin sa Uriage termalnom vodom. Bogat moćnim hidratantnim i restorativnim sastojcima kao što su Centella asiatica, hijaluronska kiselina i pantenol, osim što dubinski vlaži kožu i promoviše zdraviju barijeru, ovaj serum čini ten uglađenijim i pomaže u smanjenju finih linija i bora. Povećavajući prirodnu sposobnost regeneracije kože pantenol ublažava simptome iritacije poput suvoće i crvenila.

 

Uriage Bariéderm-CICA dnevna gel krema

 

 

Nakon nanošenja seruma, prelazimo na Uriage Bariéderm-CICA dnevna gel kremu. Obožavamo njenu nežnu, ali duboko hidratantnu formulu koja vlaži, popravlja i umiruje kožu, što je savršeno za zaštitu kože oštećene od svakodnevnih uticaja kao što su nagle promene temperature, nošenje zaštitnih maski ili zagađenje. Mekana, osvežavajuća i hladna kremasta tekstura nalik gelu topi se za svež, udoban izgled kože koja se oseća duboko hidratizovano.

Pored hijaluronske kiseline, pantenola i centella asiatica sastojka, ova gel krema u sebi sadrži bakar i cink, minerale neophodne za celokupno zdravlje tela koji pružaju pročišćavajući i umirujući efekat na kožu dajući joj optimalan nivo udobnosti. Pored toga što ima antioksidativna, regenerativna i umirujuća svojstva, dobra vest je da je Uriage Bariéderm-CICA dnevna gel krema takođe odlična podloga za šminku. Važno je napomenuti da je ova gel krema formulisana bez mirisa alkohola, parabena, silikona i sulfata.

Kombinacijom ova dva Uriage Bariéderm-CICA proizvoda i redovnim upotrebom ujutru i uveče, zauvek ćete se rešti problema poput dehidratacije, nelagodnosti, crvenila, finih linija i bora, kao i umorne i oslabljene kože. Isprobajte i vi i uverite se u moć svakodnevne obnavljajuće Uriage nege.

 

 

PR & Foto: Imaginarijum Magazin za Uriage Srbija

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije