13.9 C
Belgrade
7.1 C
Zagreb
15.5 C
Sarajevo
09.12.2022.

Budite Ultra organizovani i smanjite svakodnevni stres uz ove jednostavne savete!

IZDVAJAMO

 

Jedna od najvećih promena u našim životima u prethodnih godinu dana jeste činjenica da dobar deo vremena provodimo kod kuće. Naši domovi postali su kancelarije, restorani, teretane i kozmetički saloni. Od nas se očekuje da stalno budemo dostupni, pa se gubi jasna linija između radnog i slobodnog vremena.

Ništa od toga ne pomaže našoj produktivnosti i efikasnosti već nas, naprotiv, čini dezorijentisanim i haotičnim, te utiče na sve segmente naših života. Ključ uspeha u svakom od njih je u dobroj organizaciji vremena koja, osim što doprinosi uspehu, smanjuje i stres. Ako želite da i vi budete Ultra organizovani i sve postižete sa lakoćom, pokušajte da primenite sledeće savete:

  1. Rano ustajanje

Najjednostavniji način da produžite dan i iskoristite ga na najbolji mogući način jeste da stvorite naviku ranog ustajanja. Jutro je najproduktivniji deo dana – odmorni smo i maksimalno fokusirani, pa je to idealno vreme za najteže zadatke. Kažu da je za sticanje nove navike dovoljan 21 dan, posle čega vam više ni alarm neće biti potreban.

 

 

  1. Planiranje

Ako i dalje spadate u grupu onih koji sve drže u glavi, pravo je vreme da počnete da zapisujete svoje obaveze. Pre nego što krenete na spavanje, u mislima prođite kroz sutrašnji dan, razmotrite koliko vam je vremena potrebno za obaveze i zapišite ih na svoju TO DO listu. Nje se pridržavajte tokom celog dana i ne zaboravite da štiklirate sve obavljene stavke – osećaj produktivnosti je neverovatan!

Bilo da koristite tradicionalni planer ili ne, postoje brojne aplikacije i opcije na pametnim telefonima koje vam mogu olakšati život – Google Calendar, Trello ili Samsung Notes, koja automatski konvertuje neuredne beleške u razumljivo ispisan tekst, a nudi i opciju  ispravljanja i obeležavanja delova teksta u različitim formatima. Zapisivanje beleški može vam olakšati i S Pen olovka koja, zahvaljujući Wacom tehnologiji pruža glatko korišćenje tokom pisanja planera, vođenja beleški ili potpisivanja dokumenata. Ovu specijalna olovka po prvi put do sada je moguće koristiti i na jednom telefonu iz Galaxy S serije, čime je novi Galaxy S21 Ultra postao idealan uređaj za sve one kojima je neophodna maksimalna produktivnost i kreativnost. I ne morate više brinuti da li će vam ove dodatne aplikacije zauzimati previše mesta ili trošiti previše baterije – Galaxy S21 Ultra poseduje i do 16GB RAM memorije i bateriju od 5000mAh koja traje duže od jednog dana, čak i pri intenzivnom korišćenju.

 

 

 

  1. Prioriteti

Jedna od najvažnijih tajni organizovanih ljudi je određivanje prioriteta. Važno je da znate da razdvojite bitno od nebitnog i naučite da kažete NE. Jedan od sistema za utvrđivanje i postavljanje prioriteta je Ajzenhauerova matrica koja deli aktivnosti i zadatke na hitne, bitne i one koji to nisu.

Bitne aktivnosti vode do postizanja ciljeva, hitne zahtevaju pažnju odmah i obično su povezane sa situacijom koju je potrebno rešiti što pre. Ono što je hitno i bitno uradite prvo, zatim pređite na rešavanje svih hitnih zadataka. Potom se fokusirajte na bitne stvari koje nisu hitne, a one koje nisu ni bitne ni hitne probajte da izbegnete ili odložite.

 

  1. Raspremite okruženje

Bilo da radite od kuće ili u kancelariji, ono što vas okružuje od velikog je značaja za produktivnost. Veoma je važno srediti nered u svom okruženju, kako bi se nepotrebne distrakcije smanjile na minimum. Uklonite sa radnog stola sve što vam nije neophodno za rad, svakodnevno sortirajte poruke i mejlove i brišite sve one koji vam nisu značajni. Sređeno okruženje doprineće vašem fokusu i motivaciji, ali i olakšati pronalaženje bitnih stvari. Ako ste od onih koji redovno gube ključeve, novčanik i slično, novi Galaxy SmartTag bluetooth lokator, premijerno predstavljen zajedno sa S21 serijom telefona, pravi je uređaj za vas! Zahvaljujući ovom lokatoru moguće je pronaći uređaje i predmete koji nisu povezani sa internetom, a sve što treba da uradite je da prikačite SmartTag za ključeve, torbu ili ogrlicu svog ljubimca i putem SmartThings Find opcije ih brzo pronađete gde god da ste ih zaboravili.

 

 

  1. Izdvojte vreme za sebe svakog dana

Često toliko žurimo da sve postignemo, da prosto zaboravimo da se posvetimo sebi – zato su zdrav san, kvalitetna ishrana i nega tela ključni. Nakon što štiklirate sve stavke sa svoje TO DO liste, pogledajte epizodu omiljene serije, popijte kafu sa prijateljima ili prošetajte pored reke i zabeležite zalazak sunca uz pomoć fenomenalne kamere na S21 Ultra od čak 108MP. Napredne opcije na bazi veštačke inteligencije su tu da prilagode količinu osvetljenja pod svim uglovima, za savršene fotografije zalazaka na vašem Instagram profilu.

I ne zaboravite – ako se dobro osećate u svojoj koži, sve odjednom postaje lakše.

 

 

 

PR & Foto: Samsung Srbija

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije