35.2 C
Belgrade
34.2 C
Zagreb
35 C
Sarajevo
01.07.2022.

Stare ulice dobijaju novi život zahvaljući šarenoj umetnosti na asfaltu!

IZDVAJAMO

 

Pod pseudonimom Ememem, francuski urbani umetnik ulepšava ulice gradova širom Evrope popunjavajući rupe i pukotine na dotrajalom asfaltu, trotoarima i oronulim fasadama zgrada šarenim pločicama, dajući im novi život i pravu umetničku vrednost!

 

 

Iako njegov identitet zasad ostaje tajna, njegova umetnost pod nazivom „flacking“ može se videti na ulicama Liona, Pariza, a od nedavno i u drugim evropskim gradovima. Svojom inovativnom umetnošću Ememem osvojio je najpre srca stanovnika rodnog grada Liona svojim raznobojnim pločicama koje su postale njegov zaštitni znak.

 

 

Za razliku od mnogih umetnika specijalizovanih za uličnu umetnost koji svoja dela dizajniraju na zidovima, zgradama ili fasadama zgrada, Ememem vrši invaziju na trotoare i ulice, ostavljajući svoj lični trag na zemlji. Na umetničkim događajima ili u tajnosti pod svetlošću uličnih lampi, poput hiruške intervencije Ememem krpi polomljeni asfalt i svojom umetnošću popunjavanja nedostatke ulica, unoseći u gradove dašak razigranosti i egzotičnosti. Njegov jedini cilj je dati novi život ovim oronulim delovima katrana i popraviti mala bolna mesta gradova koja nisu izdržala test vremena i životnih hirovitosti.

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Ememem

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije