36.8 C
Belgrade
35.5 C
Zagreb
35 C
Sarajevo
01.07.2022.

Umetnost od mahovine koja može oživeti i vaše zidove!

IZDVAJAMO

 

Ukoliko tražite jedinstven način da unesete zelenilo u svoj dom, ručno izrađeni aranžmani od mahovine, paprati i epoksi smole ukrajinske umetnice Ane Paschenko pomoći će vam u stvaranju zadivljujućih živih zidova u spavaćoj sobi, dnevnoj sobi ili čak kancelariji.

 

 

Ana Paschenko stvara održivu, svestranu i prelepu prirodnu umetnost, a svaki komad je  jedinstven, poput pravog minijaturnog ekosistema. Ovi zeleni pejzaži izrađeni su unutar kružnih metalnih okvira upotrebom mahovine, crnog peska, kamečnića, grančica i epoksi smole koja oponaša okean i talase. Kontrast između kristalne boje okeana i zelenila lišća i mahovine daje rezultat koji podseća na raj divljih plaža.

 

 

Ostala dela ove kreativne umetnice prikazuju lepotu okruženja nalik džungli umetničkim aranžmanima teksturnih biljnih vrsta. Očuvanim biljkama i mahovinama je potrebno vrlo malo održavanja i uspevaju samo na sunčevoj svetlosti, što je korisno za sve one koji nemaju puno vremena da neguju svoje biljke u zatvorenom.

 

 

Jedinstveno umetničko delo odgovara bilo kojem stilu kućnog dekora i daje završni akcenat skoro svim enterijerima, a budući da izgleda veoma sofisticirano i može biti divan poklon za porodicu i prijatelje. Cena ovih živih umetničkih dela kreće se od 400 dolara i mogu se kupiti u Etsy online prodavnici.

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Etsy

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije