16.9 C
Belgrade
26.1 C
Zagreb
21.6 C
Sarajevo
28.09.2021.

Čia puding sa mangom i kokosom- zvuči kao vaš novi omiljeni doručak!

IZDVAJAMO

 

Bilo da ga pripremate sa čokoladom, svežim ili suvim voćem, čia puding je savršeno hranljiv kao doručak ili užina u toku dana! Jedna od prednosti ove zdrave poslastice je pre svega laka i brza priprema! 

 

 

Sve što vam treba za spremanje pudinga je mleko, čia semenke i zaslađivač po želji. Za današnji recept odabrali smo kokosovo mleko u konzervi jer pudingu daje poseban ukus i teksturu, ali možete koristiti bademovo, sojino, kravlje ili bilo koje drugo mleko koje najviše volite. Javorov sirup je odličan zaslađivač, ali ukoliko želite, možete koristiti med ili agavu. I na kraju uvek dodajte malo vanile za punoću ukusa!

Ono po čemu je ovaj čia puding poseban je upravo naš izbor voća – svež mango! Kada se pomeša sa kokosovim mlekom dobijete neverovatno ukusan sloj pudinga, prirodno sladak da vam zaslađivač skoro nije ni potreban.

 

 

Iako ovu zdravu poslasticu možete pojesti sat vremena nakon pripreme, savetujemo vam da je pripremite dan unapred jer preko noći čia puding dobije najbolju teksturu – gustu,  kremastu i punu tropskih ukusa!

 

SASTOJCI ( Za 4 porcije) 

Sloj od manga:

  • 1 konzerva punomasnog kokosovog mleka
  • 1 kašičica vanile
  • sok od ½ manjeg limuna
  • 1 mango, oljušćen i iseckan
  • 2 kašike javorovog sirupa
  • 6 kašika čia semenki

Sloj od kokosa:

  • ½ konzerve punomasnog kokosovog mleka
  •  1 kašika javorovog sirupa
  • ½ kašičica vanile
  • 1 kašičica limunovog soka
  • 3 kašike čia semenki

*Za dekoraciju: mango kriške, isečene jagode i ljuspice kokosa

 

 

PRIPREMA

Za sloj od manga:

  1. Sve sastojke osim čia semenki stavite u blender i mutite na najvećoj brzini dok smesa ne postane glatka.
  2. Dodajte čia semenke i u kratkim intervalima miksajte u blenderu dok se ravnomerno ne pomešaju sa smesom od manga. Ostavite da odstoji 5 minuta, blendajući jednom u minutu kako se semenke ne bi zgrduvale.
  3. Smesu podelite na četiri čaše i stavite u frižider.

Za sloj od kokosa:

  1. Stavite sve sastojke u posudu blendera i mutite dok se dobro ne sjedine.
  2. Ostavite da odstoje 5 minuta, blendajući jednom u minutu kako se semenke ne bi zgrudvale.
  3. Prelijte sloj manga slojem od kokosa.
  4. Ponovo ostavite u frižideru na nekoliko sati ili preko noći.
  5. Neposredno pre služenja na vrh dodajte kockice manga, jagoda i ljuspice kokosa!

Prijatno!

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: thekitchenmccabe.com

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije