26 C
Belgrade
21 C
Zagreb
18 C
Sarajevo
11.05.2021.

Krem brule i čizkejk u jednom savršenom zalogaju!

IZDVAJAMO

 

Čizkejk ili krem brule? Ukoliko imate dilemu koji lagani dezert pripremiti za uskršnja slavlja, ove minijaturne tortice su savršen spoj oba sveta, a zahvaljujući svojoj mini veličini idelane su posluživanje! 

Spremaju se za svega tridesetak minuta, a za dekoraciju možete koristiti bilo koje sezonsko bobičasto voće, jestivo cveće ili grančice nane čije će ih prelepe boje učiniti još primamljivijim. Najbolja stvar je što ih možete pripremiti nekoliko dana unapred, staviti u zamrzivač, a karamelizovati i ukrasiti pre služenja.

 

 

Pravljenje karamelizovanog šećernog preliva, koji je apsolutno ukusan u kombinaciji sa kremastim filom od sira, je neverovatno jednostavno i za njegovu pripremu neophodan vam je plamenik za krem brule!

Jednom kada iznesete ove slatke zalogaje na prazničnu trpezu, uveravamo vas da će nestati za tren oka!

 

 

SASTOJCI: 

Za koricu:

  • 250g mrvljenog keksa
  • 3 kašike smeđeg šećera
  • 60g neslanog putera, istopljenog

Za čizkejk:

  • 450g krem sira na sobnoj temperaturi
  • 1 veliko jaje na sobnoj temperaturi
  • 80g kristal šećera
  • 2 kašičice ekstrakta vanile

Za preliv:

  • 80g kristal šećera

 

 

PRIPREMA: 

Za korice:

  1. Zagrejte rernu na 180°C. Kalup za 12 mafina obložite papirnim korpocama za pečenje.
  2. U posudi za mešanje pomešajte mrvljeni sir, smeđi šećer i rastopljeni puter dok se dobro ne sjedine.
  3. Smešu za korice podelite ravnomerno u papirne korpice. Dno korpica pritisnite i poravnajte zadnim delom kašike.
  4. Pecite 5 do 7 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite sa strane.

 

Za čizjkejk:

  1. Mikserom umutite krem sir, jaje, šećer i ekstrakt vanile. Smeša treba da bude glatka i kremasta, bez grudvica.
  2. Ravnomerno prelijte korice u korpicama ovom smesom. Koristite zadnji deo kašike da rasporedite fil ravnomerno po vrhu pre pečenja.
  3. Mini kolače pecite 14-16 minuta. Kada vrhovi postanu blako zlatne boje izvadite ih iz rerne i ostavite da se hlade najmanje 30 minuta.
  4. Ohladite u frižideru ili zamrzivaču (najmanje 4 sata).

 

Za krem brule:

  1. Iz frižidera i zamrzivača izvadite ohlađene tortice i skinite korpice.
  2. Postavite ih na toplotno bezbednu površinu i na vrh svake tortice ravnomerno pospite  kristal šećer.
  3. Plamenikom rastopite šećer dok se ne karamelizuje na vrhu.

Ukrasite svoje mini krem brule čizkejk tortice svežim voćem po izboru (jagode, maline, kupine, borovnice), jestivim cvećem ili listićima nane!

Poslužite i uživajte u hrskavo-kremastim zalogajima!

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Pinterest

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije