7.1 C
Belgrade
10.6 C
Zagreb
7 C
Sarajevo
03.02.2023.

Da li imate ono što je potrebno da postanete nova TikTok zvezda?

IZDVAJAMO

 

Danas jedna od najpopularnijih društvenih mreža, TikTok je svoju priču započeo kao karaoke aplikacija. Međutim, prethodna godina, obeležena karantinom, bila je presudna za vrtoglavi rast popularnosti ove mreže, pre svega među mlađom populacijom.

Milioni širom sveta su uz muziku, ples i zanimljive filtere izražavali svoju kreativnost u manje od 15 sekundi, koliko traje jedan video na TikToku. Većina nas poseduje ovu aplikaciju na svom pametnom telefonu – bilo da gledamo tuđe video snimke ili smo i sami među stvaraocima, a svako je sigurno bar jednom razmišljao o tome kako se uopšte postaje popularan u tom moru korisnika. Ako te zanima da li imaš ono što je potrebno da postaneš nova TikTok zvezda, imamo nekoliko saveta za tebe!

 

 

Najpre, svako može da postane popularan na TikToku uz dobru strategiju, vežbu, naporan rad i upornost. Prvo pitanje koje sebi moraš da postaviš je da li zaista želiš da baš ti budeš nova zvezda ove društvene mreže i da li si spreman da uložiš vreme i trud koji su za to potrebni? Ako je tvoj odgovor potvrdan, kreni od smišljanja strategije koja će te dovesti tamo gde želiš da budeš. Razmisli o tome koji su tvoji kvaliteti i gde leži tvoj talenat, na osnovu toga razmotri kojoj ciljnoj grupi želiš da se obratiš i najzad, sprovedi malo lično istraživanje o tome kakav sadržaj korisnici ove mreže najviše vole, šta je zajedničko najpopularnijim TikTokerima i na koji način oni razvijaju svoje profile.

 

 

Najvažnija komponenta svakako je sam sadržaj koji ćeš plasirati na svom profilu. Preuzimanje rizika i kreativne, neočekivane ideje, ono su što će te izdvojiti iz mase korisnika i potencijalno lansirati na TikTok zvezdano nebo. Međutim, dobra ideja ne vredi mnogo bez savršene egzekucije, te je od ključnog značaja da se posvetiš kvalitetu video snimka, zvuka koji ga prati, ali i editovanju. Savršen saveznik u tome može biti Samsung Galaxy S21 sa kamerom profesionalnog ranga. Poboljšani 8K Snap omogućava pravljenje kristalno čistih video snimaka, dok Super Steady funkcija omogućava da snimak, bez obzira na uslove, bude potpuno stabilan i bez podrhtavanja. Posebno zanimljiva je nova Vlogger View opcija, koja će ti omogućiti da simultano snimaš video prelazeći sa prednje na zadnju kameru i menjaš uglove snimanja, dok će Director’s View opcija ostvariti sve tvoje režiserske snove!

 

Prilikom kreiranja sadržaja koristi nove, popularne pesme ili snimi originalan i kreativan audio koji će pratiti tvoj video snimak. Kad god je to moguće, učestvuj u najnovijim trendovima i  izazovima, dajući im svoj lični pečat koji će te izdvojiti od ostalih, ali ne zaboravi da ostaneš dosledan sebi i svom profilu.

Na koji ćeš tačno način izraziti svoju kreativnost zavisi isključivo od tebe, a novi Galaxy S21 je tu da ti uz pomoć Single Take opcije omogući snimanje niza foto i video formata samo jednim dodirom i to u trajanju do 15 sekundi, baš koliko traje jedan TikTok video. Trostruka kamera ovog flegšip pametnog telefona, bazirana na veštačkoj inteligenciji, intuitivno procenjuje i prilagođava se sadržaju, kako bi konačni snimak ispao savršeno. Tvoj izgled, kao i izgled tvog okruženja jako su bitan faktor, zato se potrudi da pronađeš unikatne lokacije i zanimljive kostime, dok će se Portrait Mode režim rada kamere pobrinuti da obezbedi virtuelno studijsko osvetljenje i pozadinske efekte, kako bi subjekat uvek bio jasno istaknut u odnosu na pozadinu.

 

 

Za kraj, ne treba zaboraviti ni na važnost komunikacije sa pratiocima i ostalim korisnicima ove mreže putem komentara na popularnim, ali i tvojim video snimcima. Tako ćeš sa njima ostvariti ličniju vezu i ustanoviti poverenje koje će ih zadržati na tvom profilu. Pronađi među njima one koji imaju sličan broj pratilaca, predloži im da sarađujete i kreirate zajednički sadržaj koji će oboma koristiti. Nakon objavljivanja novog videa, promoviši ga na svojim stranicama na drugim društvenim mrežama poput Instagrama i Fejsbuka.

Najzad, ništa od ovoga neće biti dovoljno ako nisi spreman da kontinuirano unapređuješ svoje sposobnosti, ali i slabosti, te ulažeš vreme i energiju u kreiranje kreativnog sadržaja koji će privući svačiju pažnju.

 

PR&Foto: Samsung Srbija

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije