26 C
Belgrade
25 C
Zagreb
22.9 C
Sarajevo
11.05.2021.

Opojno finale uskršnjeg okupljanja: neka ovaj penušavi koktel od jagoda ulepša i vaše slavlje!

IZDVAJAMO

 

Poznato je da proseko ima tu moć da u tren oka podigne raspoloženje nakon onog dobro poznatog zvuka otvaranja boce i praska pampura! A kada u mehuriće dodamo i omiljeno prolećno voće, dobijamo koktel koji je stvoren za uživanja! 

 

 

U susret produženom vikendu i prolećnim praznicima, spremamo koktel Rossini, nazvan po poznatom italijanskom kompozitoru i njegovim „penušavim kompozicijama“. Obojen u prelepu ružičastu boju i uliven u svežu esenciju jagode, osvežavajući koktel sa prosekom je upravo ono što ćete želeti da poslužite tokom uskršnjih slavlja! Sve što vam treba je boca laganog i ohlađenog proseka koji ćete upariti sa slatkim svežim jagodama i mrvicom votke ili likera od jagoda.

 

SASTOJCI

  • 450g jagoda, oljuštenih i presečenih na pola
  • 50g šećera
  • 1 kašika likera ili votke sa ukusom jagode, po želji
  • 1 kašika sveže isceđenog limunovog soka
  • 1 Prosecco od 750 ml, rashlađen
  •  Jagode za dekoraciju

 

 

PRIPREMA

  1. Prvo pripremite pire od jagoda tako što ćete pomešati jagode šećer, liker i limunov sok u blenderu i miksati dok smesa ne postane glatka.
  2. Procedite pire kroz finu cediljku postavljenu preko posude sa nastavkom za lakše sipanje.
  3. Sipajte pire u visoke staklene čaše (1/3 čaše), prelijte rashlađenim prosekom i lagano promešajte.
  4. Ukrasite čaše kriškom jagode i uživajte!

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: familystylefood.com

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije