11.8 C
Belgrade
18.3 C
Zagreb
15 C
Sarajevo
04.10.2022.

Nike nastavlja svoje održivo putovanje ka boljoj budućnosti sporta

IZDVAJAMO

 

Odnos između održivosti i modne industrije danas predstavlja najveći preduslov za očuvanje planete, a da bismo učinili sve da je spasimo, moramo prestati da proizvodimo novu odeću i patike jer ih već imamo više nego dovoljno.

 

 

Nastavljajući svoju inicijativu za održivost, Nike je predstavio kompletnu kolekciju patika za leto 2021. u sklopu svoje „Move to Zero“ održive linije. Kolekcija sadrži sve omiljene siluete, od Blazer Mid do najnovijih Air Max patika napravljenih od ekoloških materijala.

 

 

Iz predstojeće kolekcje istakle su se neke od najznačajnijih Nike silueta poput Air Force 1, Blazer i Daybreak kao deo „Plant Cork“ linije. Svaki par izrađen je od približno 20% recikliranih materijala, dok je za izradu đonova iskorišćeno oko 9% prerađene plute iz vinske industrije.

 

 

Air VaporMax 2021 predstavlja do danas najodrživiju patiku Swoosh brenda, koristeći najmanje 55 procenata recikliranog sadržaja. Vazdušna jedinica koja se proteže od prstiju do pete izrađena je od 75% recikliranih materijala. U međuvremenu, Air Max Pre-Day silueta izrađena je od 20% prerađenog otpada.

 

 

Dodatne siluete koje su deo „Move to Zero“ kolekcije obuće uključuju Nike Crater Impact, kao i Cosmic Unity model sa akcentom na performansama, Air Zoom SuperRep 2 Next Nature i druge.

„Move to Zero“ kolekcija za leto 2021. biće dostupna tokom cele sezone putem Nike online prodavnica i odabranih sportskih radnji.

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Nike

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije