14.6 C
Belgrade
13.5 C
Zagreb
16.6 C
Sarajevo
28.05.2022.

Ovaj impresivni Louis Vuitton sat je simbolični podsetnik prolaznosti života!

IZDVAJAMO

 

Prestižni događaj Watches and Wonders, koji se svake godine održava u Ženevi,  okuplja najluksuznije proizvođače satova i nakita, a ove godine, po prvi put ovaj međunarodni sajam odvija se u potpuno novom, digitalnom formatu.

 

 

Jedan od učesnika ovog dogođaja bio je francuski brend Louis Vuitton koji je predstavio svoj novi i jedinstveni Carpe Diem sat zasnovan na jacquemart, ondosno zvonar automatu. Ovaj upečatljivi sat sadrži potisni uređaj koji aktivira minijaturni prikaz brojčanika u kojem zmija i lobanja pokazuju vreme.

 

 

Sa željom da isprobaju nešto sasvim novo kada je dizajn satova u pitanju, majstori izrade satova Louis Vuitton kroz ovaj automat unose svoju viziju 21. veka sa svom energijom i kreativnošću karakterističnom za fancuski brend otkako je 2002. godine počeo da proizvodi satove.

 

 

Ovim kompleksnim satom Louis Vuitton je vratio zvonaru prvobitnu funkcionalnost – uživanje u spektaklu koje traje 16 sekundi! Pritiskom na dugme automati otkrivaju vreme kroz pametnu interakciju minijaturne lobanje i zmije na brojčaniku, dok prikazuje poznate Horacijeve reči „Carpe Diem” u crvenoj boji. Bogat simbolikom, Tambour Carpe Diem sat ima višestruko visoko sofisticirane komplikacije poput sata skakanja i retrogradnog rasporeda minuta.

 

 

Stvoriti moćan mehanički pokret koji je u stanju da integriše i nesmetano upravlja svim ovim funkcijama koje nikada ranije nisu bile spojene u jednu celinu smatra se velikim uspehom prestižne kuće Louis Vuitton i njene La Fabrique du Temps!

Očekivana maloprodajna cena Louis Vuitton Tambour Carpe Diem sata biće 470.000 €.

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Louis Vuitton

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije