29.1 C
Belgrade
28.5 C
Zagreb
22.7 C
Sarajevo
27.05.2022.

Doživite duboku vezu japanske umetnice sa prirodom u Botaničkoj bašti u Njujorku

IZDVAJAMO

 

Najpoznatija po svojim beskonačnim ogledalima, slikama i skulpturama sa neodoljivim tufnama, japanska umetnica Yayoi Kusama privlači pažnju miliona ljubitelja savremene umetnosti širom sveta.

 

 

Ukoliko vam se ove godine ukaže prilika da otputujete u Njujork, nikako nemojte preskočiti obilazak Botaničke bašte gde ćete imati priliku da zaronite u njene vrtoglave instalacije  poput hirovitih bundeva, džinovskih cvetova i nezaobilaznih beskonačnih ogledala koji su deo „Kusama:Cosmic Nature“ izložbe.

 

 

Životna fascinacija ove umetnice prirodom i njeni umetnički koncepti beskonačnosti i večnosti inspirisani su intimnim skulpturama u bojama, razigranim šarama i životnim ciklusima biljaka i cveća. Spektakularne instalacije koje predstavljaju Kusaminu višestruku umetnost, uključujući monumentalne cvetne skulpture postavljene među rascvetalim krošnjama trešanja, transformišu čitavu površinu njujorške botaničke bašte od 250 hektara. Pored skulptura na otvorenom, u sklopu izložbe imaćete priliku i da vidite posebne eksponate u galeriji koji slave decenije Kusamine smele i razigrane umetnosti.

 

 

Izložba će trajati do 31. oktobra, a kartu možete rezervisati i kupiti putem sajta njujorške botaničke bašte.

 

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: NYBG

 

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije