6.4 C
Belgrade
4.9 C
Zagreb
6.6 C
Sarajevo
06.12.2022.

Ovaj boemski hotel u Lisabonu je najnežnije ljubavno pismo Portugalu!

IZDVAJAMO

 

Smešten u Bairro Alto, boemskoj četvrti i mondenskom srcu Lisabona gde tramvaji klize ulicama grada, The Lumiares butik hotel & spa kombinuje osećaj privatnog apartmana sa svim pogodnostima i ambijentom hotela sa pet zvezdica.

 

 

Od nekadašnje palate iz 18. veka do modernog hotela, The Lumiares je omaž lisabonskom zlatnom svetlu i boemskom šarmu koji nudi jedinstveno i izvorno iskustvo Portugala za sve koji ga posete. Balske dvorane ove nekadašnje palate zamenjene su modernim objektima dizajniranim da ugoste savremenog putnika dok je dizajn predvorja gotovo jednako impresivan kao i sama istorijska zgrada. Moderna oprema predstavlja reprezentativni hotelski stil spojem klasičnog portugalskog nameštaja sa modernim Art Deco detaljima.

 

 

Svaki element hotela zamišljen je i napravljen u saradnji sa portugalskim lokalnim brendovima, zanatlijama i umetnicima – od skulpturalnog mesinganog lustera iznad velikog kamenog stepeništa, do kolekcije originalnih umetničkih dela i ručno tkane zidne tapiserije koja krase zidove svake spavaće sobe. Hotel u svojoj ponudi ima 53 prelepe hotelske sobe u stilu apartmana koje su dizajnirane da pruže osećaj doma sa 5 zvezdica, daleko od kuće.

 

 

Apartmani se razlikuju po veličini i dizajnu i dolaze u vidu studija ili penthausa sa privatnim terasama sa kojih se prostiru nezaboravni pogledi na grad. Praktične čajne kuhinje dolaze u kompletu sa Smeg aparatima dok je frižider napunjen vrhunskim lokalnim belim vinom dobrodošlice koje dobijate besplatno po dolasku u apartman.

 

 

Restoran i bar na krovu hotela su lokalni favoriti sa neverovatnim pogledom na grad, protežući se do najbolje osmatračnice u Lisabonu Castelo de Sao Jorge preko reke Tajo. Pored zadivljujuće panorame, restoran na krovu nudi nezaboravna gastronomska uživanja iskušenja tokom celog dana, kao i doručak u vidu švedskog stola sa primamljivim slanim i slanim poslasticama.

 

 

Na kraju dugog dana istraživanja skrivenih dragulja Lisabona, hotel The Lumiares nudi opuštajuće iskustvo u svom malom ali modernom spa centru sa četiri sobe za tretmane, saunom, parnim kupatilom i 24-časovnom teretanom.

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: The Lumiares Hotel & Spa

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije