29.8 C
Belgrade
29.4 C
Zagreb
32.7 C
Sarajevo
04.08.2021.

Proslavimo sezonu trešnjinog cveta ovim osvežavajućim prolećnim koktelom!

IZDVAJAMO

 

Proleće i sezona cvetanja trešnje u Japanu jedan je od najlepših perioda da posetite ovu zemlju jer tada ljudi organizuju izlete pod procvetalim drvećem kako bi se divili lepoti trešnjinog cveta koji simbolizuje buđenje i prolaznost.
Kako nismo u mogućnosti da otpujutjemo u Japan i uživamo u hanami pikniku izbliza, inspirisani trešnjinim cvetom poželeli smo da sa vama podelimo recept za koktel koji je savršen za uživanje na kraju sunčanog prolećnog dana!
Jedina star koju morate pripremiti 5-7 dana unapred je vermut od vanile i ruže, ali onog trenutka kada probate Cherry Blossom koktel, shvatićete da se čekanje isplati!

SASTOJCI: 

Za jednu porciju

• 50ml džina
• 20ml suvog vermuta sa ružom i vanilom (recept je ispod)
• 3 1/2 kašike džema od višanja
• 10ml limunovog soka
• 1 kašika jednostavnog sirupa

 

 

PRIPREMA:

Priprema vermuta sa ružom i vanilom

• 400ml suvog vermuta
• 250 organskih suvih ružinih pupoljaka
• 2 vanila štapića, otvorena po dužini

 

  1. Dodajte sve sastojke u teglu i zatvorite.
  2. Dobro protresite teglu i ostavite da vermut odstoji 5-7 dana na hladnom i suvom mestu.
  3. Nakon toga, procedite vermut kroz cediljku kako biste uklonili ružine latice.
  4. Ovaj liker možete čuvati na hladnom i suvom mestu u hermetički zatvorenoj posudi 4-6 meseci i koristiti ga kada god poželite da se počastite ovim neodoljivim koktelom!

 

 

Priprema koktela:

  1. Dodajte sve sastojke u šejker sa ledom. Snažno mućkajte 15 sekundi kako bi se džem rastvorio.
  2. Koristeći cediljku za koktele sipajte koktel u dezertnu čašu za šampanjac (coupe), i ukoliko je neophodno procedite još jednom običnom cediljkom za čaj kako bi koktel bio bistriji.
  3. Ukrasite cvetovima trešnje ili drugim jestivim cvetovima poput latica ruže!

Poslužite i uživajte u proleću!

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Pinterest

 

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije