Proleće i sezona cvetanja trešnje u Japanu jedan je od najlepših perioda da posetite ovu zemlju jer tada ljudi organizuju izlete pod procvetalim drvećem kako bi se divili lepoti trešnjinog cveta koji simbolizuje buđenje i prolaznost.

Kako nismo u mogućnosti da otpujutjemo u Japan i uživamo u hanami pikniku izbliza, inspirisani trešnjinim cvetom poželeli smo da sa vama podelimo recept za koktel koji je savršen za uživanje na kraju sunčanog prolećnog dana!
Jedina star koju morate pripremiti 5-7 dana unapred je vermut od vanile i ruže, ali onog trenutka kada probate Cherry Blossom koktel, shvatićete da se čekanje isplati!

SASTOJCI:
Za jednu porciju
• 50ml džina
• 20ml suvog vermuta sa ružom i vanilom (recept je ispod)
• 3 1/2 kašike džema od višanja
• 10ml limunovog soka
• 1 kašika jednostavnog sirupa
PRIPREMA:
Priprema vermuta sa ružom i vanilom
• 400ml suvog vermuta
• 250 organskih suvih ružinih pupoljaka
• 2 vanila štapića, otvorena po dužini
- Dodajte sve sastojke u teglu i zatvorite.
- Dobro protresite teglu i ostavite da vermut odstoji 5-7 dana na hladnom i suvom mestu.
- Nakon toga, procedite vermut kroz cediljku kako biste uklonili ružine latice.
- Ovaj liker možete čuvati na hladnom i suvom mestu u hermetički zatvorenoj posudi 4-6 meseci i koristiti ga kada god poželite da se počastite ovim neodoljivim koktelom!
Priprema koktela:
- Dodajte sve sastojke u šejker sa ledom. Snažno mućkajte 15 sekundi kako bi se džem rastvorio.
- Koristeći cediljku za koktele sipajte koktel u dezertnu čašu za šampanjac (coupe), i ukoliko je neophodno procedite još jednom običnom cediljkom za čaj kako bi koktel bio bistriji.
- Ukrasite cvetovima trešnje ili drugim jestivim cvetovima poput latica ruže!
Poslužite i uživajte u proleću!
Piše: Miona Todorović
Foto: Pinterest