11.7 C
Belgrade
13.9 C
Zagreb
7 C
Sarajevo
05.10.2022.

Klasična adidas Stan Smith silueta sada je 100% održiva!

IZDVAJAMO

 

Od 1973. godine, Stan Smith patike važile su za klasičnu siluetu prepoznatljivog stila koji se nikada nije menjao! Međutim, u decembru prošle godine adidas je doneo odluku da nešto mora da se promeni, ali ne u pogledu udobnosti i izgleda, već u pogledu izrade, želeći da ovu kultnu siluetu učini održivijom i vanvremenskom!  

 

 

adidas je upravo predstavio klasičnu Stan Smith siluetu izrađenu od 100% ekoloških materijala! Ne samo da je ispunio obećanje dato prošle godine, već nam nemački sportski gigant sada donosi čak tri iteracije ovih patika sa predivnim crtežima inspirisanim majkom prirodom.

 

 

Gornji deo najnovijeg modela patika izrađen je od Primegreen održivog materijala koji ne sadrži neobrađenu plastiku, dok su beli đonovi izrađeni od reciklirane gume. Razigrane ilustracije poput cveća, kišnih kapi, globusa, kao i ručno nacrtanog Trefoil logotipa krase ovu klasičnu siluetu, dok su jezik i peta obojeni u zelenu boju sa Stan Smith oznakom.

 

 

Drugi par patika takođe ima iste printove koji ovoga puta prekrivaju zadnji deo siluete koja dolazi sa zlatnim detaljima na peti i jeziku. Najodrživiju adidas kolekciju patika do sada zaokružuje treći par patika koji po izgledu najviše podseća na originalni Stan Smith model, s tim što je u potpunosti prekriven utisnutim doodle logotipima sa kontrastnim zelenim oznakama na peti i jeziku.

 

 

Održive Stan Smith patike biće dostupne za kupovinu online na adidas sajtu od 1. aprila, po cenama od 85 do 110 dolara.

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: adidas

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije