24.4 C
Belgrade
21.2 C
Zagreb
18 C
Sarajevo
30.06.2022.

Doživite proleće u provansalskoj kući iz 18. veka

IZDVAJAMO

 

Ukoliko ovog proleća želite da otputujete negde gde ćete uživati u miru svim svojim čulima, ali istovremeno imati priliku da istražite mesta sa bogatim nasleđem i pejzažima koji oduzimaju dah, onda vaše sledeće putovanje mora biti – Provansa!

 

 

Francuska oblast, koja je inspirisala umetnike poput Pikasa, Van Gog i Matisa, simbol je opuštenog i jednostavnog života koji nam je sada potrebniji više nego ikad. U potrazi za privatnim rajem za hedoniste i estete, pronašli smo šarmantni butik hotel u kojem želimo da provedemo ovo proleće!

 

 

Le Mas de la Chapelle je provansalska kuća iz 18. veka pretvorena u luksuzni hotel koji odiše prefinjenom atmosferom jugoistoka Francuske. Potpuno renovirana starim materijalima, ova kamena kuća sastoji se iz 2 zgrade okružene vrtovima sa maslinama i čempresima kojima se šire mirisi lavande i začinskog bilja. Ono što prvo privlači pažnju je prelepi bazen u centralnom delu imanja koji nudi opuštajuće trenutke i uživanje u autentičnosti mesta, njegovom šarmu i privatnosti.

 

 

Ovaj jedinstveni butik hotel nudi 5 komfornih soba od kojih svaka ima svoj tematski enterijer i opremljena je luksuznom posteljinom za mirne i opuštajuće snove. Kuća je takođe opremljena velikom kuhinjom, trpezarijom sa kaminom i provansalskim plafonima, kao i vinski podrum koji se može iznajmiti za privatnu degustaciju vina.

 

 

Letnji salon sa izlazom na terasu bazena, sa svojim lukovima i kamenim zidovima, prijatna je soba za odmor i koja gostima pruža privilegiju da uživaju u lepoti ovog mediteranskog mesta.

 

 

Lokacija ovog šarmantnog butik hotela omogućiće vam uživanje u kulturnom, gastronomskom i turističkom bogatstvu regije, pa je tako Mas de la Chapelle idealno polazište za istraživanje provansalske oblasti, počevši od sela i gradova sa bogatim nasleđem kao što su Uzes, Nim, Avinjon, Arl, pa sve do čuvenog Pont du Gard mosta, prolazeći kroz netaknute pejzaže Kamarka, nacionalnog parka Seven i nepreglednih Espiget plaža.

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Mas de la Chapelle

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije