16 C
Belgrade
14.5 C
Zagreb
15.5 C
Sarajevo
28.05.2022.

Inovativni koncept enterijera koji oslikava autentičnost italijanskog burger restorana!

IZDVAJAMO

 

Španski dizajnerski studio Masquespacio nedavno je predstavio još jedan u nizu svojih inovativnih projekata – moderni enterijer italijanskog burger restorana u Milanu! 

 

 

Tokom poslednjih godina zabeležen je snažan porast burgerdžinica, a većina njih se opredeljuje za vintage i industrijski izgled svog enterijera. Jedinstven dizajn koji je Masquespacio razvio za restoran „Bun“ kreće se u suprotnom smeru i nastoji da stvori inovativni koncept koji prikazuje autentičnost ovog restorana i njegovih vrhunskih burgera!

 

 

Cilj ovog projekta takođe je bio da se usredsredi na mlađe generacije sa istovremeno sofisticiranim pristupom visokokvalitetnom burger restoranu. Dizajnerski tim je koristio zlatne detalje i teraco pločice, pomešane sa kontrastnom paletom boja kako bi stvorio sofisticiran i osvežen enterijer. Sam projekat polazi od istraživanja već postojećih prostornih elemenata, sa ciljem da se integrišu u novu estetiku enterijera. Kao polaznu tačku dizajeri su koristili cigle i lukove iz unutrašnje arhitekture, a da bi stvorili jedinstvenu estetiku, obojili su delove enterijera u zelenu i ljubičastu čineći da prostorije izgledaju nezavisne jedna od druge.

 

 

Pored toga, drveni stolovi i biljke naglašavaju zdrav i ekološki identitet novootvorenog italijanskog restorana. Nakon njihove uspešne saradnje na ovom projektu, Masquespacio i „Bun“ sada rade i na uređenju nekoliko novih restorana, među kojima će se sledeći otvoriti u Torinu.

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Gregory Abbate

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije