14.8 C
Belgrade
5.8 C
Zagreb
10 C
Sarajevo
28.11.2021.

Bailey's čokoladni mus – Zavodljiva poslastica rezervisana samo za punoletne!

IZDVAJAMO

 

Želite čokoladni dezert koji je istovremeno neverovatno ukusan i jednostavan za pripremu? Nikada nećete pogrešiti sa klasičnim francuskim musom od čokolade. Želite stvari da podignete na viši nivo? Dodajte Bailey's liker i dobićete neodoljivo kremast dezert – samo za punoletne! 

 

 

Svilenkasto glatki slojevi šlaga sa kremastim irskim likerom, šlag od čokolade i izmrvljeni Oreo keksići čine ovaj dezert poslasticom u kojoj mogu uživati isključivo odrasli, budući da Bailey's daje blagu alkoholnu notu ovoj zavodljivoj čokoladnoj poslastici! Ovaj dezert je veoma lako napraviti jer se ne peče i kao takav idealan je kada imate iznenadne goste na večeri!

 

 

Sastojci

  • 25 oreo keksića, izmrvljeni
  • 200 ml mleka
  • 200 gr poluslatke čokolade, sitno iseckane
  • 500 ml ohlađene slatke pavlake
  • 100 ml + 5 dodatnih kašika rashlađenog Bailey's likera
  • 50 gr + 1 kašika šećera u prahu
  • 1 kašika ekstrakta vanile

 

 

Priprema

Za čokoladu:

  1. Stavite iseckanu čokoladu u posudu. Zagrejte mleko u maloj šerpi na umerenoj vatri i prelijte čokoladu i pustite da odstoji 2 minuta, a zatim mešajte dok se čokolada potpuno ne rastopi i postane glatka. Ostavite po strani.

Za šlag:

  1. U veliku posudu za mešanje sipajte hladnu slatku pavlaku, direktno iz frižidera, i dodajte šećer u prahu, vanilu i Bailey's liker. Mešajte mikserom na velikoj brzini dok na mikseru, pošto završite mućenje, ne ostanu čvrsti vrhovi.
  2.  Izmerite 200 gr umućenog šlaga u posebnu, srednju posudu. Dodajte čokoladnu smesu u ovu posudu i pomešajte. Dodajte kapljicu više Bailey's likera po ukusu.

 

 

Ređanje slojeva u čaši: 

  1. Prvi sloj – Oreo mrvice; drugi sloj čokoladni krem; treći sloj šlag sa Bailey's likerom.
  2. Ponavljajte postupak dok se čaša ne napuni.
  3. Ukrasite mrvicama Oreo keksa i grančicom sveže nane.
  4. Poslužite odmah!

*Bailey's čokoladni mus se može čuvati u frižideru pokriven do dva dana.

 

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Pinterest

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije