Želite čokoladni dezert koji je istovremeno neverovatno ukusan i jednostavan za pripremu? Nikada nećete pogrešiti sa klasičnim francuskim musom od čokolade. Želite stvari da podignete na viši nivo? Dodajte Bailey's liker i dobićete neodoljivo kremast dezert – samo za punoletne!
Svilenkasto glatki slojevi šlaga sa kremastim irskim likerom, šlag od čokolade i izmrvljeni Oreo keksići čine ovaj dezert poslasticom u kojoj mogu uživati isključivo odrasli, budući da Bailey's daje blagu alkoholnu notu ovoj zavodljivoj čokoladnoj poslastici! Ovaj dezert je veoma lako napraviti jer se ne peče i kao takav idealan je kada imate iznenadne goste na večeri!
Sastojci
- 25 oreo keksića, izmrvljeni
- 200 ml mleka
- 200 gr poluslatke čokolade, sitno iseckane
- 500 ml ohlađene slatke pavlake
- 100 ml + 5 dodatnih kašika rashlađenog Bailey's likera
- 50 gr + 1 kašika šećera u prahu
- 1 kašika ekstrakta vanile
Priprema
Za čokoladu:
- Stavite iseckanu čokoladu u posudu. Zagrejte mleko u maloj šerpi na umerenoj vatri i prelijte čokoladu i pustite da odstoji 2 minuta, a zatim mešajte dok se čokolada potpuno ne rastopi i postane glatka. Ostavite po strani.
Za šlag:
- U veliku posudu za mešanje sipajte hladnu slatku pavlaku, direktno iz frižidera, i dodajte šećer u prahu, vanilu i Bailey's liker. Mešajte mikserom na velikoj brzini dok na mikseru, pošto završite mućenje, ne ostanu čvrsti vrhovi.
- Izmerite 200 gr umućenog šlaga u posebnu, srednju posudu. Dodajte čokoladnu smesu u ovu posudu i pomešajte. Dodajte kapljicu više Bailey's likera po ukusu.
Ređanje slojeva u čaši:
- Prvi sloj – Oreo mrvice; drugi sloj čokoladni krem; treći sloj šlag sa Bailey's likerom.
- Ponavljajte postupak dok se čaša ne napuni.
- Ukrasite mrvicama Oreo keksa i grančicom sveže nane.
- Poslužite odmah!
*Bailey's čokoladni mus se može čuvati u frižideru pokriven do dva dana.
Piše: Miona Todorović
Foto: Pinterest