13.9 C
Belgrade
7.1 C
Zagreb
15.5 C
Sarajevo
09.12.2022.

Louis Vuitton FW21: Odiseja kroz antiku u potrazi za vanvremenskom estetikom!

IZDVAJAMO

 

Predstavljena u spektakularnom ambijentu Mikelanđelove galerije u Luvru, nova kolekcija luksuzne modne kuće Louis Vuitton povela je gledaoce na putovanje kroz svet umetnosti i mode u potrazi za novom estetikom.

 

 

Ove jesenje sezone Nikolas Geskijer nas poziva u odiseju sa kolekcijom koja inspiraciju prolanazi u grčko-rimsku antici, uključujući i crteže eklektičnog umetnika Pijera Fornasetija. Sa antičkim Fornasetti slikama, nova Louis Vuitton kolekcija gradi vanvremenski estetski i kreativni dijalog sa izuzetnim nizom grčkih, etrurskih i rimskih skulptura koji su deo postavke u muzeju. Ovom saradnjom kreativni direktor francuske modne kuće želeo je da stvori komade kojima bi dočarao kontinuiranu savremenost Fornasetti univerzuma!

 

 

Kombinacijom boja, tekstura i tehnika rezultat je bila zapanjujuća ponuda komada napravljenih od mešavine tradicije i savremenog stila. Modeli u futurističkim gladijatorskim čizmama prošetali su hodnicima Luvra, sa crtežima drevnih statua otisnutim na prelepim somotskim haljinama i kapuljačama od flisa.

 

 

Oversized gornji delovi ukrašeni su prepoznatljivim Fornasetijevim crtežima u zlatnom printu, dok se nagoveštaj sjajnih tunika može se videti ispod prenaglašenih jakni sa kapuljačama uparenih sa tutu suknjama od tila ili haljinama sa šljokicama. Kolekcija je upotpunjena aksesoarima poput velikih torbi sa arhivskim Fornasetti printovima zgrada i portreta.

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Louis Vuitton

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije