25.3 C
Belgrade
29.5 C
Zagreb
25 C
Sarajevo
06.07.2022.

Luksuzni odmor među zvezdama je bliži nego što mislite!

IZDVAJAMO

 

Svetski putnici uskoro mogu na svoju listu želja da dodaju novu destinaciju, budući da se pre kraja ove decenije očekuje otvaranje prvog luksuznog svemirskog hotela!

 

 

Orbital Assembly Corporation, kompanija koja je zaslužna za konstrukciju Voyager svemirske stanice, najavila je planove za započinjanje izgradnje hotela u niskoj Zemljinoj orbiti 2025. godine, a ukoliko sve bude išlo po planu, interstelarno odmarališta moglo bi početi sa radom već 2027. godine.

 

 

Prikazi svemirskog hotela su futuristički i sadrže pojedinačne kapsule pričvršćene za rotirajuću opremu nalik Ferisovom točku. Na brodu svemirskog hotela gosti će moći da uživaju u mnogim pogodnostima, poput bioskopa, spa centra, teretane, tematskih restorana, biblioteke i koncertne dvorane.

 

 

Kako će se hotel nalaziti u niskoj Zemljinoj orbiti, ovaj objekat takođe planira da ponudi salone i barove za posmatranje Zemlje, dok je kapacitet gostiju do 400 ljudi. Prostorije za posadu, sistemi za vodu, vazduh i struju takođe će zauzeti dobar deo ovog svemirskog objekta.

 

 

Stalno rotirajući ram hotela generisaće veštačku gravitaciju presudnu za bezbedno i prijatno iskustvo, dok će Voyager stanica navodno kružiti oko zemlje svakih 90 minuta.

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Voyager Station

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije