4.6 C
Belgrade
6.2 C
Zagreb
-0.1 C
Sarajevo
03.02.2023.

Novi Leica Q2 je foto-aparat dostojan Džejmsa Bonda

IZDVAJAMO

 

Ako niste znali, pored toga što je sjajan i nagrađivani glumac, Danijel Krejg je i strastveni ljubitelj fotografije, a nedavno se udružio sa poznatim fotografom Gregom Vilijamsom, kako bi zajedničkim snagama dizajnirali novi Leica Q2 kompaktni foto-aparat ograničene serije. 

 

 

Dizajn Leica Q2 Daniel Craig x Greg Wlliams foto-aparata tehnički je identičan standardnom Q2 modelu. Njegovi vizuelni elementi, međutim, pokazuju prefinjenost definisanu elegantnim crno-zlatnim dizajnom. Sve gravure na kameri i objektivu obložene su zlatnom bojom, dok je tradicionalno crveni Leica logotip zamenjen crnom tačkom i zlatnim slovima što predstavlja još jednu jedinstvenu razliku, čineći ovaj aparat jedinstvenim kolekcionarskim primerkom! Uz foto-aparat dolazi i kaiš za nošenje izrađen od štavljene teleće kože, dok je aparat, zajedno sa dodacima upakovan u posebno dizajniranoj kutiji sa zlatnim slovima i crnom svilenom postavom.

 

 

Kada je reč o specifikacijama, Leica Q2 Daniel Craig x Greg Williams aparat je identičan sa standardim Q2, što znači da imaju isti senzor slike od 47 megapiksela, 4K video mogućnosti i impresivan Leica kvalitet izrade. Q2 ima ugrađeni Summilux objektiv od 28 mm f / 1,7 ASPH koji uključuje tri asferična elemenata sočiva. Q2 takođe ima novo OLED elektronski vizir sa 3,68 miliona tačaka.

 

 

„Leica Q2 je za mene savršen foto-aparat i ne zahteva poboljšanje. Imati priliku da radim sa neverovatnim ljudima iz Leica kompanije i mojim prijateljem, Gregom Vilijamsom, da bih stvorio nešto jedinstveno kao što je ovo, za mene je bila privilegija i čast.”, izjavio je glumac povodom predstavljanja novog Q2 modela.

 

Ograničen na samo 750 komada, ekskluzivni Leica Q2 Daniel Craig x Greg Williams foto-aparat sada je dostupan za naručivanje i to po ceni od 6.995 dolara.

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Leica

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije