12.6 C
Belgrade
10 C
Zagreb
10.8 C
Sarajevo
22.04.2021.

Ovi čokoladni tartufi su ljubav na prvi zalogaj!

IZDVAJAMO

 

Bogate i svilenkaste teksture, često umočeni u jednu vrstu čokolade, a preliveni drugom, ili uvaljani u iseckane orahe ili čokoladne mrvice… Zasucite rukave, prebrišite radnu površinu – danas spremamo čokoladne tartufe kod kuće!

 

 

Slatke poslastice bogatog, dekadentnog ukusa, kremaste i baršunaste teksture – ovo bi bio opis savršenih čokoladnih tartufa! A za pripremu su vam potrebna samo tri sastojka – čokolada, slatka pavlaka i vanila! Ono što je najbolje u pripremi ovog slatkiša je to da je recept potpuno prilagodljiv vašem ukusu. Za preliv možete koristiti crnu, mlečnu, belu čokoladu ili ih jednostavno možete uvaljati u kakao u prah! Ako volite orahe ili lešnike, sameljite ih ili sitno iseckajte i pospite tartufe ovim hrskavim orašastim plodovima. Mogućnosti za filovanje su neograničene, a mi sa vama delimo osnovni recept za neodoljive tartufe od čokolade koji se tope u ustima!

 

 

Sastojci: 

 

  • 220gr sitno iseckane čokolade po želji
  • 150ml slatke pavlake
  • 1 kašika ekstrakta vanile

 

 

Priprema: 

  1. Iseckajte čokoladu na sitne komadiće i stavite je u vatrostalnu posudu. Zagrejte slatku pavlaku u šerpici na umerenoj vatri dok ne proključa (sklonite je sa vatre pre nego što proključa). Prelijte čokoladom i ostavite da se prohladi 5 minuta.
  2.  Mešajte dok smesa ne postane potpuno glatka poput ganaša.
  3.  Smesu sipajte u plitku posudu da se brže hladi. Pokrijte plastičnom folijom i ohladite u frižideru 1 do 2 sata.
  4.  Pleh obložite papirom za pečenje. Izvadite ohlađenu smesu i vadite čokoladu iz posude pomoću kašike i napravite kuglice dlanovima tako da svaki tartuf bude otprilike jednake veličine.
  5. Izvaljane tartufe čokolade uvaljajte u željene prelive! Ukoliko vam preostane čokoladne smese, možete je čuvati u frižideru u hermetički zatvorenoj posudi i do 2 nedelje.

Uživajte u svakom zalogaju!

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Lulus / Pinterest

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije