11.8 C
Belgrade
13 C
Zagreb
10.5 C
Sarajevo
04.10.2022.

Srednjevekovni zamak danas je utočište za pun doživljaj Toskane!

IZDVAJAMO

Za sve one koji žele da se u potpunosti isključe iz spoljnog sveta i prepuste uživanju, među zelenim toskanskim brdima, na mestu gde se sa lakoćom spajaju tradicija i priroda, nalazi se zamak iz 12. veka pretvoren u luksuzni butik hotel. 

 

 

U vlasništvu iste porodice od 1970-ih, zamak Castello di Vicarello i okolni objekti restaurirani su sa puno ljubavi i truda kako bi se očuvala autentična arhitektonska struktura, dok omiljeni nameštaj i predmeti prikupljani tokom godina sa porodičnih putovanja, od Balija do Malezije, čine enterijer opuštenijim i egzotičnijim. Kombinacija komada poput indonežanskih dnevnih kreveta, zajedno sa firentinskim stolicama iz 1920-ih na starinskim persijskim tepisima, čine ovo mesto jednim od najneobičnijih i najzanimljivijih mesta za odmor u Toskani. Svi elegantni apartmani i sobe u Castello di Vicarello odlikuju se najvišim standardima nameštaja i svaka jedinica ima sopstveno kupatilo sa kadom.

 

 

Zamak sa veličanstvenim pogledom na dolinu ima jedno od najlepših poseda u ovoj oblasti sa atmosferom pravog utočišta. Ruže, jasmin i bezbroj autohtonih cvetova mešaju se sa stablima limuna i maslina u uređenim vrtovima zamka u kojima možete uživatu u toskanskom suncu, a pored toga ovaj posed se može pohvaliti i sa dva bazena s pogledima od kojih zastaje dah, kao i spa kolibom za masaže. U sklopu imanja dvorca Castello di Vicarello možete vežbati jogu i jahati kroz okolne pejzaže, imati piknik ili roštilj na obalnom imanju, kao i degustaciju vina iz vinograda zamka.

 

 

Gurmanski i probrani meni priprema se u rustičnoj kuhinji zamka, koja veliki deo svojih proizvoda dobija iz organskih bašti, vinograda i maslinjaka koji se prostiru na 100 hektara zemljišta, a kada kuvarima zafale namirnice, prioritet im je kupovina od lokalnih malih proizvođača. U spektakularnoj kuhinji se mogu pohađati i časovi kuvanja, a gosti mogu uživati u letnjim večerama pod zvezdama, dok zimska sezona nudi tople obroke pored kamina.

 

 

Ukoliko poželite da provedete odmor na ovom velelepnom imanju u Toskani, imajte u vidu da je najbliži aerodrom u Firenci udaljen svega sat i po vožnje od zamka, dok je najbliža železnička stanica u mestu Paganiko, na 15 minuta vožnje od hotela.

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Castello di Vicarello

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije