14.6 C
Belgrade
13.5 C
Zagreb
16.6 C
Sarajevo
28.05.2022.

Uz OneClock jedina bolja stvar od spavanja je buđenje!

IZDVAJAMO

 

Dani kada smo navijali satove na svojim telefonima i budili se uz isti zvuk alarma, iznova i iznova, su napokon odbrojani! 

Kreativni tim iz Denvera dizajnirao je pojednostavljeni uređaj sa namerom da ljude probudi na lepši način i to umirujućim melodijama koje su u potpunoj suprotnosti sa zastrašujućim zvukovima koje mnogi od nas čuju svakog jutra.

 

 

Minimalistički u estetskom smislu, OneClock je analogni alarm opremljen sa više od 20 instrumentalnih i vokalnih melodija koje je iskomponovao muzičar Jon Natchez, nagrađivani Grammy umetnik poznat po svom radu u bendovima The War on Drugs i Beirut.

 

 

Svaka od sekvenci fokusira se na tonove, tempo i frekvencije koje će probuditi i one sa najdubljim snom. Kada je vreme za ustajanje, melodije se postepeno pojačavaju, a  muzički generator opremljen veštačkom inteligencijom svako jutro nasumično bira jednu od pesama sačuvanih u SSD memoriji sata kako da bi neutralisao monotoni zvuk alarma, što znači da nikada ne pušta istu melodiju dva puta.

 

 

Verujući da je odlaganje buđenja samo stresna imitacija sna, OneClock sat nema Snooze opciju, ali pušta muziku oko 20 minuta što pospanima daje malo dodatnog vremena da se razbude.

 

 

Ovaj uređaj retro i ​​niskotehnološkog dizajna, sa ugrađenom noćnom lampom, trenutno je dostupan u četiri boje dok je prednji deo sata izrađen od belog hrasta. OneClock projekat već ima potpunu podršku na platformi Kickstarter i očekuje se da će biti dostupan na tržištu već u maju ove godine!

 

 

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: OneClock

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije