Kada poželite nešto slatko i čokoladno, ili vam treba brzi dezert u poslednjem trenutku, imamo recept za savršeno kremast i lagan čokoladni mus koji ćete obožavati!
Ovaj čokoladni mus priprema se za manje od 10 minuta sa samo 4 sastojka koja verovatno imate u kući i savršena je poslastica za svakog ljubitelja čokolade koji ne želi da provede sat vremena praveći kolač u rerni koji im možda i neće uspeti.
Najjednostavniji čokoladni mus napravićete od samo četiri sastojka – slatke pavlake, nutele, vanile i espreso kafe u prahu. Ovaj recept ne zahteva upotrebu jaja i nikakav komplikovan proces pripreme i baš zato ćete poželeti odmah da ga isprobate!
Sastojci:
- 500g dobro ohlađene slatke pavlake
- 230g nutele
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 2 kašičice espreso praha (po želji)
- 1 prstohvat morske soli
- šlag, rendana čokolada ili voće za dekoraciju
Priprema:
1. Ubacite nutelu u mikrotalasnu na 30 sekundi da omekša i ostavite da se ohladi 5 minuta.
2. U velikoj posudi, mikserom mutite slatku pavlaku 3-5 minuta dok ne počnu da se stvaraju mekani vrhovi. Dodajte čokoladni namaz od lešnika, vanilu, espreso u prahu (ukoliko želite) i prstohvat soli. Pažljivo mešajte 1-2 minuta dok ne dobijete glatku smesu.
3. Mus podelite u četiri do šest malih činija ili čaša za martini. Pokrijte plastičnom folijom i ohladite ga najmanje 1 sat, dok se ne stegne.
4. Dekorišite šlagom, malinama ili rendanom čokoladom po želji.
Predstojeći praznik ljubavi i produženi vikend su možda pravi trenutak da isprobate novu ukusnu poslasticu koja ne zahteva nikakve kulinarske veštine, a u kojoj će uživati svi ljubitelji čokolade!
Piše: Miona Todorović
Foto: Pinterest