13 C
Belgrade
7.3 C
Zagreb
13.8 C
Sarajevo
10.12.2022.

Osetite luksuz prirode i doživite ljubav usred netaknutog alpskog pejzaža!

IZDVAJAMO

 

Sve nas je obradovala vest da Slovenija od ove nedelje otvara skijališta i da napokon možemo uživati u zimskoj sezoni u zemlji bogatoj idiličnim pejzažima, blistavim jezerima i dramatičnim snežnim planinskim vrhovima! 

 

 

Kako smo nakon skoro godinu dana izolacije zaslužili kvalitetan odmor i luksuzni tretman, pronašli smo jedan predivan butik hotel u Zgornjem Jezerskom, na samo 29 km od Kranja, gde vreme teče drugačijim tempom – polako, mirno i u skladu sa prirodom.

 

 

Romantično luksuzno odmaralište u idiličnoj planinskoj dolini u severnoj Sloveniji, Vila Planinka nalazi se u malom, ali živopisnom selu Jezersko. Dolina, nekada ispunjena ledničkim jezerom, danas se može pohvaliti izvanrednim prirodnim čudima i lekovitom klimom. Sa idejom da gosti budu što bliže prirodi, čak i kada su u hotelu, granice između pojedinih delova zajedničkog prostora otvorenog plana hotela kao da ne postoje, zahvaljujući jedinstvenoj arhitekturi i prirodim materijalima izrade, dok je enterijer upotpunjen toplinom i mirisom drveta koje preovađuje u svim prostorijama.

 

 

Jednom kada se čekirate na recepciji, ohrabreni ste da ostavite savremeni svet iza sebe budući da luksuzno opremljene sobe nemaju elektronske uređaje koji bi mogli narušiti prirodno stanje duha gostiju. WiFi je dostupan samo u predvorju hotela, dok je u sobama postavljen jedino ako ga zatražite. Svaka soba ima jedinstveni karakter u kojima se prepoznaje lokalno nasleđe, dok nežne, prirodne boje punog drveta i udobni kreveti čineprostor opuštajućom oazom mira, a najbolje sobe imaju balkone s pogledom na planine. Na kraju dugog dana skijanja i otkrivanja skrivenih dragulja slovenačke prirode, možete se opustiti u wellness centru hotela gde možete uživati u finskim ili infracrvenim saunama.

 

 

Iz restorana, sa ogromnih prozora pruža se veličanstven pogled na dolinu. Doručak nudi lokalno voće, povrće, sir i suvo meso, kao i jela po narudžbi. Ručak i večera nude bogatu slovenačku trpezu, poput domaće testenine začinjene istarskim tartufima i lokalne divljači začinjene bobicama koje možete upariti sa jednim od čak 40 slovenačkih vina koja su u ponudi restorana.

 

 

Hotel Vila Planinka, koji je simbolično otvoren 14. februara prošle godine, savršeno je mesto za one koji žele da ovog meseca ljubavi pobegnu na romantično zimsko putovanje udvoje i prepuste se lepotama čarobne Slovenije.

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Booking

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije