6.4 C
Belgrade
4.9 C
Zagreb
6.6 C
Sarajevo
06.12.2022.

Ugrožena flora i fauna oživljava u delikatnim papirnim skulpturama

IZDVAJAMO

 

U svom studiju u Lionu, umetnica Mlle Hipolyte seče, savija i sastavlja papiriće koji postaju skulpturalne interpretacije ugroženih vrsta. Pre stvaranja svog umetničkog dela, ona prolazi kroz rigorozan proces istraživanja koji se može uporediti sa radom botaničara ili zoologa i veoma je zabrinuta efektima klimatskih promena na biljni i životinjski svet.

 

 

Ovaj realistični pristup umetnosti zasniva se kako u očuvanju, tako i u proslavi svih ugroženih vrsta dok umetnica prenosi kompleksnu prirodnu lepotu koralnih grebena, cveća i ptica kroz radove koji variraju u veličini – neki poput 3D murala prekrivaju čitave zidove, dok su drugi toliko mali da mogu stati u minijaturne staklene epruvete.

 

 

Mlle Hipolyte kaže da je njen sledeći poduhvat velika šuma inspirisana crtežima poznatog francuskog botaničara Fransisa Ala, a projekat koji je u toku možete pratiti na njenoj Instagram stranici. Ukoliko želite da dodate jednu od delikatnih papirnih skulptura svojoj umetničkoj kolekciji, posetite njenu online prodavnicu.

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Mlle Hipolyte

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije