6.4 C
Belgrade
4.9 C
Zagreb
6.6 C
Sarajevo
06.12.2022.

Renault 5 Prototype – Povratak legende u potpuno električnom izdanju!

IZDVAJAMO

 

Francuski proizvođač automobila Renault sigurnim korakom ulazi u novu eru sa planovima da do 2025. godine lansira 14 osnovnih vozila, od kojih će 7 biti potpuno električni i tako pokrene „Renoluciju“!

 

 

Ova strategija obuhvata promene koje trenutno pretiču automobilsko tržište, a kako bi demokratizovala električne automobile u Evropi i učinila ih dostupnim svima, francuska kompanija predstavila je prototip Renault 5 automobila – potpuno električno vozilo inspirisano kultnim modelom iz prve generacije R5 automobila iz 1970-ih i ranih 80-ih.

 

 

Prototip Renault 5 automobila uzima snažne prepoznatljive karakteristike originalnog dizajna, dodajući moderan pristup koji se ogleda u odabranim završnim obradama i materijalima inspirisanim elektronikom, nameštajem i sportom. Model pritom ne izgleda nimalo pretenciozno, iako je zadržao zabavan i nestašan karakter svojom jarko žutom bojom.

 

 

Novi Renault 5 je šarmantan gradski automobil koji donosi vanvremenski kompaktni dizajn sa modernim, 100% električnim preokretom i ništa u vezi dizajna ne deluje previše konceptualno, a potpuno električni R5 se može očekivati na tržištu za manje od tri godine.

 

 

 

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Renault

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije