14.6 C
Belgrade
12.7 C
Zagreb
12.7 C
Sarajevo
28.05.2022.

Odsednite u modernoj kućici na drvetu u Južnom Tirolu

IZDVAJAMO

 

Već dugi niz godina prijatne sobe Parc Florian hotela, smeštenog u podnožju južnotirolskih Alpa, pružaju savršeno iskustvo aktivnog odmora tokom cele godone. Jedinstvena karakteristika ovog imanja je veličanstveni park ispunjen drevnim drvećem, idiličnim ribnjakom i impresivnim otvorenim bazenom.

 

 

Hotelski kompleks je nedavno proširen sa pet nezavisnih strukutra i deset novih apartmana u samostalnim objektima koji se povezuju sa postojećom strukturom, pružajući osećaj kontinuiteta i svežu perspektivu prepoznatljivim arhitektonskim jezikom.

 

 

Odvojeni od originalnog kompleksa i smešteni unutar bujnog zelenog prostranstva, Floris apartmani izgledaju kao grupa intimnih, samostalnih kućica na drvetu koje su uzdignute na tri metra visokim nosačima kako bi se sačuvali pristup živopisnom terenu.

Apartmani su pozicionirani pod blagim uglom kako bi poboljšali estetiku razvoja i gostima pružili poseban osećaj kao da su ušuškani u svojoj privatnoj kućici, dok su široki horizonti, ležerna otvorenost i lična sloboda bili vodeće ideje ovog projekta čiji dizajn potpisuje italijanski arhitektonski studio noa* (Network of Architecture). Inspiracija za dizajn „Floris Green Suites“ apartmana svakako je bio prelepi park koji okružuje hotel i želja da se priroda sačuva.

 

 

Novi apartmani se mogu pohvaliti sa pet soba na svakom spratu, a iz svake dvospratne strukture pruža se pogled na privatni park koji se neprimetno stapa u prirodni pejzaž. Pojedinačni moduli povezani su nizom mostova i imaju ujednačene drvene fasade.

 

 

Enterijer novih „Floris Green Suites“ apartmana nije ništa manje spektakularan. Prostorije su moderne, tople i gostoljubive, a zastakljene fasade uokviruju divne poglede na okolni pejzaž i čine ih delom enterijera. Konvencionalni prostori za dnevni boravak, spavaću sobu i kupatilo preoblikovani su na veoma neobičan način budući da je sve veoma fluidno – sobe, funkcionalnost, eksterijer i enterijer. Centralni dnevni boravak izlazi na zaklonjeni balkon s pogledom na veličanstveni planinski pejzaž dok paletu boja čine prigušene zelene prošarane nijansama sive, kako bi se dočarao ambijent kućice na drvetu.

 

 

Otvoreni prostori sa zavidnim pogledima dopunjeni su intimnim karakteristikama poput malih privatnih finskih sauna, a svi oni koji žele potpuni ugođaj, tu je boravak u Green Suite apartmanu. Zajedno sa otvorenom popločanom terasom i hidromasažnom kadom, ovaj apartman nudi savršen način da se opustite nakon skijanja u hladnijim mesecima ili planinarenja, plivanja i vožnje biciklom tokom celog leta.

 

 

Impresivni luksuzni enterijeri, odmor u individualnom smeštaju, bujna okolina i vrhunski sadržaji čine Floris apartmane planinskim skrovištem zavidnog stila i nezaboravnog pejzaža koji svi ljubitelji aktivnog odmora moraju doživeti.

 

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: noa* / Alex Filtz

 

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije