6.4 C
Belgrade
4.9 C
Zagreb
6.6 C
Sarajevo
06.12.2022.

Valentino kolekcija za proleće / leto 2021. savršena je za plesni podijum!

IZDVAJAMO

 

Kako većina nas nije imala priliku da obuje omiljeni par potpetica ove godine, Valentino kolekcija za proleće / leto 2021. je tu da nas podseti na to koliko su nam samo nedostajale.

 

 

Iako su ljubitelji ovog brenda visoke mode očeklivali paradu beskrajnih haljina, Valentino nova kolekcija bila je utemeljena u trenutnoj realnosti – ​​bez spektakla i gala večeri. Kreativni direktor Pjerpaolo Pićioli želeo je ovom revijom da preusmeri pažnju na same komade odeće i izrazi suštinu mode u nečemu što je savremeno i što bi dalo drugačiju perspektivu budućnosti.

 

 

Predstavljena u velikoj sali Palazzo Colonna galerije u Rimu, Valentino kolekcija za proleće / leto 2021. pod nazivom „Code Temporal” prikazana je u potpuno novom svetlu, sa iznenađujućim minimalističkim oblicima, nultim otiscima, visokim platformama, printovima neonske boje i šljokicama. Kolekcija je takođe bila usredsređena na svakodnevnu odeću i akseosare, zbog kojih je Pićioli uključio i muške modele u reviju budući da su kaputi, rolke i bermude univerzalni komadi odeće. Akcenat je bio na velikim i smelim gornjim slojevima koji otkrivaju mekše, manje strukturirane komade.

 

 

Odabir obuće je svakako svima privukao pažnju budući da su revijom defilovali modeli u vrtoglavim potpeticama, od zlatnih šljaštećih čizama do kolena do metalik Mary Jane platformi! Tu su i aksesoari koji su Paćiolijev Valentino stil učinili voljenom od strane ljubitelja mode, poput blještavih šljokica, aplikacija sa ružama i glatkih rukavica do lakta.

 

 

 

Ono što nam se posebno dopalo u kolekciji je odabir palete boja i nijanse po kojima je Paćioli već postao prepoznatljiv – smela fuksija, nežno ružičasto roze, kremasto bela boja slonovače, topla čokoladno smeđa, električno zelena i, naravno, nezaobilazna Valentino crvena.

 

 

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Valentino

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije