15.4 C
Belgrade
13.5 C
Zagreb
16.6 C
Sarajevo
28.05.2022.

Neka akupunktura postane vaš saveznik u dostizanju životnog balansa

IZDVAJAMO

 

Da li patite od fizičkog ili emocionalnog stanja koje vas sputava? Ukoliko vas u pokušaju da uskladite posao, porodicu i društvene obaveze zdravstveni problemi ograničavaju, vreme je da isprobate novi pristup u pronalaženju ravnoteže i blagostanja čitavog organizma.

Sposobnost organizma da pojedine varijable održava u stabilnom stanju, odnosno u ravnoteži stručno se naziva homeostaza, a to je nešto čemu svaki organizam teži. 

 

 

Zašto se ljudi razboljevaju, zašto među ljudima iste generacije neko izgleda starije, a neko mlađe, zašto su neki nervozni, a neki puni energije – sve ovo zavisi od trenutnog balansa, odnosno mogućnosti da organizam povrati svoju homeostazu. Očuvanje samog zdravlja organizma zavisi od toga koliko je i kojom brzinom organizam sposoban da se vrati u željeni balans, a postoje razna pomoćna sredstva koja pomažu organizmu da povrati stanje tzv. homeostaze. Pored meditacije čije nam tehnike pomažu da ovladamo sobom i da se vratimo sebi, metode koja pomažu organizmu da dostigne stanje homeostaze pronalazimo u – akupunkturi.

 

 

Kao jedna od najstarijih isceliteljskih praksi na svetu i priznata od strane Svetske zdravstvene organizacije kao jedinstvena grana medicine, akupunktura izvorno pripada kineskoj tradicionalnoj medicini nastaloj pre oko 5.000 godina koja pomaže organizmu da se vrati u pomenuto stanje homeostaze, odnosno ravnoteže. Činjenica da akupunktura i danas ima široku primenu, čak i pored neverovatnih inovacija u medicinskoj nauci i tehnologiji, dovoljno govori o njenoj efikasnosti u aktiviranju prirodnih sposobnosti tela da samo sebe izleči.

 

Ukoliko želite nešto dobro da uradite za svoj duh i telo, posetite studio Statera na Novom Beogradu i uvrstite tretmane akupunkture u svoju svakodnevnu rutinu. Studio Statera predstavlja mesto gde ćete zasigurno postići balans svoje duše i tela, a u ponudi studija mogu se naći personalizovani paket programi tretmana koje izvodi specijalista kineske tradicionalne medicine-akupunkture. 

Za razliku od zapadne medicine koja isto oboljenje leči istim medikamentima kod svih pacijenata, akupunktura svakome pristupa individualno, tako da je lečenje prilagođeno svakom pacijentu. Korišćenjem finih, sterilnih igala na tačkama duž dvanaest meridijana, akupunktura poboljšava ravnotežu i protok energije u vašem telu tako što uklanja energetske blokade nataložene u telu. Stimulacijom pomenutih tačaka telo se vraća u balans za svega 25-30 minuta!

 

 

Od hroničnih bolova i alergija, do i bolesti povezanih sa stresom, akupunktura se koristi za lečenje širokog spektra stanja, čak i gubitka težine. Shodno tome, nije neophodno da se akupunktura primenjuje samo u stanjima bolesti već to treba činiti preventivno, kad je organizam zdrav, a kada mu je potreban povratak u balans i jačanje imuniteta.

 

 

Pored blagotvornog uticaja na imunitet, akupunktura pomaže kod hroničnog umora, migrene, tinitusa, sinuzitisa, lumbalnog i cervikalnog bola (ukočenosti u vratu i kičmi), nesanice, gojaznosti, nervoze, depresije, dijareje, opstipacije, poboljšava varenje, značajno poboljšavajući kvalitet života pacijenata.

 

 

U terapiji mršavljenja akupunktura je takođe iznedrila izvanredne rezultate, budući da postoje posebni tretmani koji ubrzavaju metabolizam i olakšavaju proces zdravog mršavljenja. Statistika pokazuje da se nakon mesec dana akupunkturnih tretmana u proseku smanjuje do 9kg telesne mase, a u kombinaciji sa zdravom ishranom i vežbanjem rezultati mogu biti još bolji!

 

 

Zato Studio Statera nudi i personalizovani paket program koji uključuje akupunkturu za sva stanja i oboljenja organizma. Ono što bi posebno izdvojili je program za mršavljenje, koji uključuje akupunkturu, vežbe oblikovanja, plan ishrane i masaže. Program podrazumeva i profesionalno praćenje i merenje telesnog sastava i trenutnog stanja pojedinca.

 

 

Ukoliko niste dobro reagovali na druge tretmane, budite uvereni da su tretmani akupunkture u studiju Statera onaj deo koji vam nedostaje da vaš balans i jedinstveni mozaik zdravlja učinite potpunim!

 

PR text: Studio Statera

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije