19 C
Belgrade
17.4 C
Zagreb
15 C
Sarajevo
28.05.2022.

Da li ste znali da vaš telefon možete pretvoriti u teleskop?

IZDVAJAMO

Fancuska start-up kompanija Vaonis ima za cilj da pokrene revoluciju u svetu astronomije stvaranjem novog iskustva posmatranja svemira koristeći najpraktičniji optički insrument –  vaš mobilni uređaj u kombinaciji sa njihovom aplikacijom.

 

 

Po imenu Vespera, ovaj kompaktni pametni uređaj savršeno kombinuje teleskop i kameru omogućavajući vam da se ponovo povežete sa zvezdama, istražujete noćno nebo, snimate fotografije meseca i nebeskih tela, učite o kosmosu i delite svoja otkrića sa drugima. Opremljena najboljim komponentama na tržištu poput Sony senzora, ova osmatračka stanica je jednostavna za upotrebu – samo postavite stalak pomoću podesivih nogu i uključite ga. Nakon toga uređaj se kalibriše putem GPS-a vašeg mobilnog telefona i njegove ugrađene tehnologije prepoznavanja zvezda. Kroz aplikaciju možete odabrati ono što želite da posmatrate, a Vespera će to pronaći i pratiti izračunavajući rotaciju Zemlje.

 

 

Aplikacija je pravi mali svemirski centar, vrlo je intuitivna i laka za upotrebu, i pruža vam mogućnost da pristupite bilo kojem nebeskom telu ponuđenom u katalogu. Dobićete i personalizovane preporuke o tome šta treba posmatrati u skladu sa vašom geolokacijom i astronomskim kalendarom.

 

 

Dizajnirana za entuzijaste i ljubitelje astronomije, Vespera je najlakši i najmanji pametni teleskop na svetu, teži manje od 5 kg i možete ga poneti svuda sa sobom kako biste istražili nepregledno zvedano nebo i proživeli još nezaboravnije trenutke.

 

Vespera pametni teleskop je ove nedelje nagrađen „Best of Innovation“ priznanjem na CES sajmu tehnike u Las Vegasu. Uređal se može naručiti na zvaničnom Vaonis sajtu po ceni od 1.499,00 dolara.

 

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Vaonis

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije