8 C
Belgrade
4.5 C
Zagreb
-1.1 C
Sarajevo
26.10.2021.

Započnite godinu dobrim raspoloženjem: Pet načina da podignete nivo endorfina

IZDVAJAMO

 

Dobro je poznato da je januar najdepresivniji mesec u godini. Hladno vreme, prazni bankovni računi, manjak motivacije i već prekršene novogodišnje odluke, neki su od ključnih razloga za ovo raspoloženje. U prilog ovoj tvrdnji svedoči i činjenica da se svake godine treći ponedeljak u januaru obeležava kao „Tužni ponedeljak“.

Zbog toga je pravo vreme da se već sada pokrenemo i angažujemo kako bismo učinili da ovaj januar prođe što brže i lakše. Predstavljamo vam pet jednostavnih i efektnih saveta kako da podignete nivo endorfina u svom telu i osećate se bolje i energičnije.

 

 

  1. RAZMIŠLJAJTE POZITIVNO! SMEJTE SE!

Januar je pravo vreme za odluku da se, umesto na brige i strahove, usredsredite na pozitivne misli. Pokušajte da u svemu nađete nešto dobro, radite ono što vas čini srećnim. Gledajte komedije, pričajte viceve i ne ustručavajte se smejanja naglas. Vedrija razmišljanja, kao i smeh izazivaju lučenje endorfina!

 

 

  1. VEŽBAJTE!

Bilo da je reč o trčanju, teretani, ili vežbama u kućnim uslovima – ubrzo nakon fizičkih aktivnosti osetićete se znatno bolje, zahvaljujući oslobađanju hormona zadovoljstva. Prema rezultatima istraživanja Univerziteta u Vermontu, dovoljno je samo 20 minuta treninga da biste popravili raspoloženje, ne samo trenutno, već i sledećih 12 sati! Zato, produžite trening još malo, i ne samo da ćete se bolje osećati, već ćete učiniti i dobru stvar za vaše zdravlje i vaše telo.

 

 

  1. PROBUDITE ČULO MIRISA!

Čulo mirisa ima moć da savršeno probudi vaše emocije i lepa osećanja, pruži smirenost ili da dodatnu energiju. Brojna istraživanja potvrdila su da je udisanje vazduha sa mirisom vanile pozitivno uticalo na anksiozne ljude, a udisanje arome lavande, umanjilo simptome depresije i nesanice. Zbog toga vam predlažemo da probate novu liniju parfema Yaemina Beauty, pod nazivom „Endorphins“. Uz četiri različita mirisa sa notama lavande, bibera, eukaliptusa, šafrana i jasmina, imaćete idealnu kombinaciju svežine tokom celog dana. Lepa vest je da tokom narednog perioda, do 8. marta, ove parfeme sa potpisom Emine Jahović možete nabaviti po specijalnoj ceni u odabranim Lilly drogerijama i online, a celokupna akcija se organizuje povodom pevačicinog rođendana uz poruku „Ljubav je u deljenju“.

 

 

  1. ČOKOLADA I LJUTE PAPRIČICE!

Znate onaj osećaj kada uzmete kockicu čokolade i ubrzo vas preplavi zadovoljstvo? To je zato što čokolada sadrži supstancu koja stimuliše mozak da luči hormon zadovoljstva. Takođe, konzumiranje ljute i začinjene hrane može vam pružiti isti osećaj. Ona našem mozgu daje signal sličan bolu, što podstiče proizvodnju endorfina.

 

 

  1. MAZITE SE I GRLITE!

Obavezno iskoristite ove hladne dane da svojim najbližima pokažete koliko ih volite. Hormon zadovoljstva se aktivira tokom bilo kog fizičkog kontakta, kao što je grljenje, maženje, ljubljenje. Naravno, imajte na umu aktuelnu epidemiološku situaciju tako da vam savetujemo da budete veoma oprezni. Odlična zamena za fizički kontakt može biti i neki lep gest prijateljstva u vidu poruke ili poklona koji ćete poslati voljenim osobama.

Zato, iskoristite ove postpraznične dane da uspostavite rutinu punu zadovoljstva, koja uključuje trening, smeh, čokoladu i nekoliko kapi omiljenog parfema – i već na početku godine učinićete da 2021. bude baš po vašoj meri.

 

 

 

PR text: Yaemina Beauty

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije