6.4 C
Belgrade
4.9 C
Zagreb
6.6 C
Sarajevo
06.12.2022.

Uz Samsung Galaxy SmartTag više nikada nećete izgubiti svoje dragocenosti

IZDVAJAMO

 

Ako svaki put pred izlazak „prevrnete” svoj dom ne bi li pronašli zagubljenje ključeve, kompanija Samsung vam stiže u pomoć. Kao deo najnovije tehnološke dodatne opreme,  južnokorejski gigant je upravo lansirao Galaxy SmartTag, mali uređaj za praćenje koji vam omogućava da pronađete stvari koje izgubite.

 

 

Galaxy SmartTag je Bluetooth Low Energy mini spravica koji se u vidu priveska može prikačiti na ključeve, novčanik, ogrlicu za kućne ljubimce, prtljag i druge dragocene predmete koje ne želite da izgubite.

 

 

Da biste koristili Galaxy SmartTag sve što treba da uradite je da ga uparite sa Galaxy pametnim telefonom putem Samsung SmartThings aplikacije. Tada će aplikacija pronaći i prikazati poslednju poznatu lokaciju SmartTaga na mapi, zajedno sa indikatorom blizine. U zavisnosti od toga koliko ste blizu SmartTaga, pritiskom na dugme u aplikaciji uređaj može da zazvoni što vam omogućava lakše pronalaženje. Ove karakteristike čine uređaj izuzetno korisnim posebno za one koji imaju tendenciju da lako zagube stvari po kući.

 

 

Pored funkcije praćenja, Galaxy SmartTag se takođe može upariti sa raznim IoT uređajima, omogućavajući korisniku da iamju kontrolu nad pametnim Samsung uređajima jednim dodirom, poput robotskih usisavača i televizora.

 

 

Iako veoma praktičan, ovaj uređaj ima par mana, budući da je kompatibilan samo sa Samsung Galaxy pametnim telefonima i tabletima i ima maksimalni domet od 120 metara.

Galaxy SmartTag će u Srbiji biti dostupan od 29.01., iako cena još uvek nije formirana, sudeći po američkoj ceni, verujemo da će se biti oko 3.000,00 dinara.

 

 

 

 

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Samsung

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije