5.8 C
Belgrade
4.2 C
Zagreb
6.6 C
Sarajevo
06.12.2022.

Upoznajte NINU – Prvi pametni parfem na svetu!

IZDVAJAMO

 

Naučnici su otkrili da je deo mozga koji prepoznaje miris zapravo emocionalni deo u kojem leži naša ličnost, što znači da su miris, ponašanje i osećanja usko povezani. Inspirisana ovim istraživanjem, sa idejom da parfeme učini pametnijim, u Sloveniji je nastala startup kompanija NINU Perfume koja je dizajnirala prvi smart parfem na svetu!  

 

 

Predstavljen na nedavno održanom CES 2021 događaju, NINU pametni uređaj je inovacija u parfemskoj industriji koji ima za cilj da napravi revoluciju tržišta parfema i u potpunosti prilagodi proizvod potrebama korisnika. Koristeći najbolju tehnologiju, u dizajniranje luksuzne bočice cilindričnog oblika uložen je veliki trud, ali ono što se krije unutar nje je dozator sa tri parfemska ketridža što korisnicima omogućava da se poigravaju mirisima i prilagođavaju ih ličnim preferencama.

 

NINU je dizajniran tako da korisnicima pruži moć da kreiraju sopstvene parfeme u zavisnosti od doba dana, prilike ili raspoloženja mešanjem i spajanjem mirisa putem aplikacije opremljene veštačkom inteligencijom na svom mobilnom telefonu. Pored kontrole uređaja, prateća aplikacija za iPhone sadrži AI majstora parfema pod nazivom „Pierre“ koji će zahvaljujući veštačkoj inteligenciji, nakon što korisnici naprave nekoliko izbora, predložiti kombinaciju parfemskih nota koju mogu isprobati, ali će korisnici i dalje moći da prilagode kombinacije mirisa prema svojim željama. Aplikacija takođe obaveštava korisnike kada su mirisi pri kraju i kada ih treba dopuniti. Parfemi koji se nalaze u ovim inovativnim bočicama su 100% veganski i ne sadrže ftalate, parabene i sulfate.

 

 

Iako NINU Perfumes još uvek nisu precizirali datum plasiranja uređaja kao ni cenu parfema, ono što za sada znamo je da će NINU biti dostupan u dva pametna mirisna difuzera, za žene i muškarce.

 

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: NINU PERFUMES

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije