13 C
Belgrade
7.3 C
Zagreb
13.8 C
Sarajevo
10.12.2022.

Čuvene ilustracije Kita Haringa sada postaju deo Dr. Martens univerzuma!

IZDVAJAMO

 

Decenijama reči umetnika Kita Haringa „Umetnost je za sve” i dalje odzvanjaju njegovim umetničkim delima i nasleđem. Čak su i oni koji nisu upoznati sa imenom ovog umetnika, sigurno su upoznati njegovim radovima koji se mogu videti svuda, od velikih uličnih murala, do umetničkih galerija i pa čak i Berlinskog zida. A sada njegovu umetnost možete poneti i na čuvenim martinkama! 

 

 

Kao deo serije saradnji sa radikalnim umetnicima, Britanski brend obuće Dr. Martens udružio je snage sa Keith Haring Fondacijom kako bi stvorio kolekciju jedinstvenih čizama i cipela koje odaju počast ovom velikom umetniku. Dr. Martens je svoje dve siluete čizama 1460 i 1461 redizajnirao i ukrasio upečatljivim ilustracijama koje predstavljaju Haringov umetnički stil.

 

 

Model 1460 čizme napravljen je od kože sa crnom grafikom koja detaljno prikazuje Haringove zabavne skice i figure na gornjim delovima siluete. Smele šarene figure prikazane su na traci duž pete kao kotrast monohromatskom izgledu čizme. Takođe tu je i 1460 čizma za decu koja se može pohvaliti razigranom ilustracijom Harnigovog belog psa sa krilima na crnoj pozadini.

 

 

Za razliku od ovih dubokih čizama, dve 1461 siluete ukrašene su Haringovim prepoznatljivim dizajnom. Jedna od njih odaje počast ikoničnoj „radiant baby“ figuri sa jedne strane, kao i figuru anđela raširenih krila sa druge strane. Drugi model je u potpunosti prekriven printom najpoznatije Haringove crno-bele ilustracije. „, DM osvetljavaju legendarno umetničko delo Haringa.

 

 

Kolekcija Dr. Martens x Keith Haring biće dostupna za kupovinu od 22. januara na Dr. Martens sajtu, kao i u odabranim prodavnicama po cenama od 65 to 160 dolara.

 

 

 

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Dr. Martens

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije