24.4 C
Belgrade
21.2 C
Zagreb
18 C
Sarajevo
30.06.2022.

Ova kuća u norveškim planinama je san svakog lubitelja minimalizma

IZDVAJAMO

 

Dizajnirana za ljubitelje mirnog predaha u prirodi sa pogledom na bujne norveške pejzaže, kuća po imenu Infinity House predstavlja dom za odmor od 100 metara kvadratnih. Za izgradnju ove kuće arhitekta iz Roterdama, Vladimir Konovalov pametno je birao materijale kako bi stvorio simbiozu između njenog dizajna i prirodnog okruženja. Kuća se sastoji se iz tri glavna elementa – spoljne betonske nadgradnje, beskonačnog bazena od crnog betona na krovu i crne kutije sa kupatilom i skrivenim stepeništem.
Infinity House je zamišljena kao jedan otvoreni prostor gde su dnevna soba, kuhinja i spavaća soba osvetljeni velikim prozorima koji brišu granicu između enterijera i eksterijera. Enterijeri su suptilni i imaju pretežno monohromatske tonove kako ne bi odvlačili pažnju od neprestano promenljive svetlosti i boja zanosne prirode koja okružuje kuću.

 

 

U svojoj suptilnosti, kupatilo sadrži skriveno stepenište koje vodi do beskonačnog bazena dužine 21 metara smeštenog na krovu kuće. Bazen koji se greje podeljen je na dva dela – stazu za plivanje i mali bazen za relaksaciju, pružajući vlasnicima ove vakuće različite mogućnosti za rekreaciju i uživanje.

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Designboom

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije