26.8 C
Belgrade
25.2 C
Zagreb
27.7 C
Sarajevo
04.08.2021.

Ideja za zimski brunch – Medeni zalogaji sa rikota sirom i pršutom

IZDVAJAMO

 

Kada se temperature spuste ispod nule, poslednje što želite da uradite je da se izvučete iz toplog kreveta dovoljno rano kako biste stigli na kasni vikend doručak u gradu. Ovog vikenda očekuju nas veliki minusi i zato ne mrdamo nikuda, već brunch pripremamo kod kuće! 

 

 

Kako u poslednje vremen  volimo da kombinujemo slatko-slane ukuse, ovi lagani zalogaji od rikota sira, meda i pršute postali su nam nova omiljena ideja za zimski brunch koji se sprema dok kuvate svoju prvu jutarnju kafu. Sve što vam treba od namirnica je vaš omiljeni hleb sa semenkama ili krekeri, kremasta rikota, med, pršuta, bobice nara sveža majčina dušica za serviranje.

 

 

Sastojci: 

  • 250 g punomasnog rikota sira
  • 2 kašike meda i još malo za prelivanje
  • krupna morska so i crni biber
  • tonus hled ili bilo koji vaš omiljeni hleb / krekeri sa semenkama
  • džem od smokve ili  džem po želji
  • 100 g pršute
  • 150 g bobica nara
  • sveža majčina dušica, za serviranje

 

 

Priprema:

1. U blenderu pomešajte ricota sir i med dok ne postanu glatki i kremasti. Začinite semsu solju i biberom.

2. Kriške hleba ili krekera poređajte na tanjir za serviranje. Svaku krišku namažite malom količinom džema od smokve. Premažite sa dosta krema od rikote i meda, a zatim svaku prelijte komadićem iscepkane pršute. Po pršuti posuti bobice nara i listiće majčine dušice.

3. Prelijte medom i morskom solju i poslužite!

Prijatno!

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Pinterest

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije