24.4 C
Belgrade
21.2 C
Zagreb
18 C
Sarajevo
30.06.2022.

IKEA ima sjajne ideje kako da unesete PANTONE 2021. boje u svoj dom

IZDVAJAMO

 

Ako želite da ulepšate svoj minimalistički životni prostor, neočekivana kontrastna kombinacija PANTONE boja za 2021. vas prosto poziva na eksperimentisanje, ne udaljavajući se, pritom, previše od zone udobnosti na koju smo u poslednje vreme navikli. A ukoliko vam ponestane inspiracije, kome ćete se obratite za savete nego pouzdanom savezniku u dizajnu enterijera –  švedskoj kompaniji IKEA?

 

 

Kako bi proslavila PANTONE boje za 2021. godinu, IKEA je u svom poslednjem katalogu predstavila niz komada nameštaja i dekorativnih predmeta u prigušenoj Ultimate Gray sivoj i živopisnoj Illumanating žutoj nijansi koje će u paru dominirati našim enterijerima u ovoj godini.

 

 

Ljubiteljima ove dve PANTONE nijanse IKEA sada donosi više razloga da ih unesu u svoj životni prostor. Sudeći po fotografijama iz kataloga, čini se da, uprkos svojoj živopisnosti, žuta može poslužiti i kao neutralni ton u uređenju doma. Svetložuta posteljina osvežiće vašu spavaću sobu, ne dajući joj preoštri izgled, dok će prekrivač u senf nijansi učiniti vaš kauč ugodnim i privlačnim. Prigušena siva, s druge strane, donosi osećaj dobrodošlice, i predstavlja mekšu alternativu često prestrogom monohromatskom izgledu.

U nastavku smo za vas izdvojili nekoliko ideja iz IKEA kataloga koje vam mogu poslužiti kao inspiracija kako da ovom kombinacijom boja oplemenite i osvežite svoj dom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: IKEA

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije