16 C
Belgrade
17.4 C
Zagreb
15 C
Sarajevo
28.05.2022.

WineWall – virtuelni somelijer u vašem domu

IZDVAJAMO

 

Sa željom da stvori savršenu ravnotežu između inovacije i dizajna, američka kompanija WineCab, koja se bavi uvođenjem robotike u dom na organski način, osmislila je proizvod koji poboljšava život istovremeno smanjujući jaz između potrošača i naprednih tehnologija.

WineWall nudi nešto što nećete videti ni u najspektakularnijim vinskim podrumima: ugrađenu tehnologiju koja ovaj jedinstveni sistem skladištenja vina pretvara u pravog virtuelnog somelijera.

 

 

Dizajniran za ozbiljne kolekcionare vina, WineWall predstavlja vrhunski automat za vino sa AI somelijerom koji će vam pomoći da odaberete savršeno vino za svoj sledeći obrok. Ovaj vinski automat sa robotskim pogonom poseduje sistem koji trenutno sadrži informacije o više od 600.000 etiketa i može da pruži podatke o sortama, berbama, proizvođačima i regionima.

 

 

Ono što ovaj luksuzni automat za vino čini posebnim je robotska ruka sa sedam različitih osa koje koristi za skladištenje, skeniranje i točenje vina. Ruka može odabrati i izvaditi željenu bocu vina za samo 15 sekundi, dok integrisana veštačka inteligencija identifikuje svaku berbu po etiketi. WineWall takođe prati kretanje svake boce, od izdavanja do skladištenja, u realnom vremenu, kontroliše temperaturu i vlažnost i koristi kombinaciju prepoznavanja lica i senzore pokreta kako bi obezbedio sigurnost skupocenih vinskih boca. Ovaj najsavremeniji sistem upravljanja vinom takođe može ponuditi predloge za uparivanje hrane sa vinom što je savršen način da spojite svoju ljubav prema finom vinu i hrani.

 

 

Izrađen po meri u egzotičnim vrstama drveta, vrhunskim metalima i specijalizovanim gravurama, WineWall se takođe može integrisati u postojeće prostore kako bi stvorio izgled ugrađenog vinskog skladišta. Ukoliko želite da posedujede automat za vino zajedno sa virtuelnim somelijerom, na sajtu WineCab kompanije možete u potpunosti prilagoditi sopstveni vinski automat, od dimenzija sve do materijala za oblaganje, dok se cene kreću od 139.000 do 249.000 dolara.

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: WineCab

 

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije