6.4 C
Belgrade
4.9 C
Zagreb
6.6 C
Sarajevo
06.12.2022.

Sapioseksualnost – Da li ste ikada bili privučeni nečijim načinom razmišljanja?

IZDVAJAMO

 

Da li ste nekada bili u društvu nekoga čiji vas je način razmišljanja toliko privukao da vas je želja za tom osobom odvela u pravcu za koji niste ni slutili da će vas navesti da se zaljubite u istu? Polemika sa tom osobom vas potpuno uzbuđuje, i izaziva u vama posebnu notu trzavica, a konverzacije koje vodite bude posebne izazove u vama. I eto vas na vratima jedne sasvim druge privlačnosti između dvoje ljudi, gde vi samo želite da čujete još od te osobe i da budete unija čiji će um da vas provoza još koji krug na ringišpilu. Dobrodošli u svet sapioseksualaca.

 

 

Svet u kome bivate privučeni nečijom inteligencijom ili vi privlačite nekoga svojom. Naime, sapioseksulaci su osobe koje doživljavaju nečiju inteligenciju, tačno govoreći način razmišljanja, kao najveći vid uzbuđenja kod partnera. Moćno, zar ne? Eto rešene dileme oko toga zašto vam se dopao neko ko vas je konstantno uvodio u ring sa svojim mislima. Dok su nekima potrebne jagode sa šlagom, prigušena mesta, bele posteljine sa bujnom maštom- što ne kažemo da ne uzbuđuje i ove druge, nekima je potrebna stimulišuća debata i onaj trenutak da osete žar o temi koja se pokrenula.

 

 

Postoji mali procenat ljudi koje inteligencija seksualno uzbuđuje. Da biste saznali da li ste jedan od njih ili ste bili zaljubljeni u jednog od njih, evo malih naznaka o tome koji znakovi ukazuju da jeste.

  • Privlačnost koju drugi izazivaju u vama, raste vremenom. – Suštinski ne bivate privučeni nekom osobom na prvom susretu, već vam treba više vremena. Što više ulazite u ćoškove nečijeg uma, vi postajete sve opsednutiji dubinama u koje vas nečije prisustvo povlači.
  • Ne verujete u ljubav na prvi pogled! Kliše, rekli bi mnogi. Međutim, osobe koje se vode ovom parolom, upravo su sapioseksulaci. Moraju biti privučeni prvo nečijim umom, pa tek onda pustiti sebe da zarone u osećanja i prepuste se trenutku.
  • Posedujete moć slušanja. Ne samo da vas uzbuđuje da osoba koja sedi prekoputa strastveno priča o vama nepoznatoj temi, već i vi znatiželjno slušate, osećajući da su vam nečije reči pokretač jeze i neobjašnjivog stanja potpunog zaranjanja u svesnost vaše nesvesnosti.
  • Duboki razgovori vas uzbuđuju. Debate koje vodite sa vašim potencijalnim ili trenutnim partnerom, seksualno vas uzbuđuju. I zamislite, nema ništa loše u tome, ipak ste opravdani sa naučne strane, jer postoji dokazana veza između intelgentne diskusije i seksualnog uzbuđenja.
  • Ljubitelj ste znanja. Stalno žudite za odgovorima, radoznalo tragate za novim temama, i nikada vas ne zadovoljava ono što trenutno znate.
  • Radije biste imali odličan razgovor, nego neformalni ljubavni odnos. To ne znači da su neformalni odnosi na osuđeničkoj klupi, to samo znači da vi niste na toj strani.
  • Više vas pokreće ono što neko zna, nego što poseduje. Ovo je ono ključno. Vidite nečiju ličnost, žudite za njom, prožeti ste emocionalnim toboganom i ujedno vašu ličnost podstičete potkrepljeni inspiracijom.

 

 

Nadam se da ste dok ste čitali ove redove pronašli sebe bar u jednoj od ovih karakteristika, deklarisali se ili ne kao sapioseksualac, koncept osoba koje pripadaju ovoj grupi na kraju ne nosi sa sobom ništa diskutabilno, i podrazumeva samo jednu polu latinsku reč, iskrojenu da izdvoji još jednu manjinu.

Nema ništa loše da vam okidač bude nečija misao, da mentalni dodir budi jači osećaj od fizičkog i da flert ne bude kontakt očima, već igranje odbojke rečima preko stola uz zadržavanje na onih alarmantnih 5 sekundi u nečijim očima. Ipak, „suština je očima nevidljiva“ – Mali princ.

 

 

 

Piše: Marija Maksimović

Foto: Pinterest

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije