13.9 C
Belgrade
7.1 C
Zagreb
15.5 C
Sarajevo
10.12.2022.

Da li biste proveli nedelju dana sami, gledajući filmove u udaljenom svetioniku usred okeana?

IZDVAJAMO

 

Filmski festival u Geteborgu 2021. biće sve samo ne konvencionalan. Bez gužve, bez žurki, bez rasprodanih premijera. Ovogodišnji fokus festivala istražuje novi svet socijalne distance uz pitanje „Šta za nas predstavlja film kada smo izolovani od svega ostalog?”

 

 

Da bi došao do tog odgovora, ovaj čuveni skandinavski festival otvara potpuno novi bioskop u svetioniku, usred okeana, i nudi priliku jednoj osobi da u izolaciji, bez telefona, bez prijatelja i porodice provede sedam dana gledajući čak 60 filmskih premijera. Svetionik se nalazi na ostrvu Pater Noster na samom rubu arhipelaga i jednom od najvetrovitijih i najsablasnijih lokacija u Švedskoj.

 

 

Prema rečima organizatora, srećni filmofil koji osvoji ovu nagradu će svakodnevno morati da izveštava o filmovima i podeli svoje iskustvo boravka u samoći u video dnevniku koji spoljni svet može da prati.

Ukoliko želite da doživite ovo jedinstveno filmofilsko iskustvo, sve što treba da uradite je da se prijavite putem web stranice festivala do 17. januara i napišete zašto želite priliku da doživite filmski festival u Geteborgu na izolovanom ostrvu. Pobednik će biti proglašen 19. januara, dok će izolacija u trajanju od nedelju dana početi 30. januara.

 

 

Piše: Miona Todorović

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije