5.8 C
Belgrade
4.9 C
Zagreb
6.6 C
Sarajevo
06.12.2022.

Doživite jedinstveno polarno iskustvo u hotelu napravljenom od snega i leda

IZDVAJAMO

 

U švedskom seocetu Jukasjarvi, 200 km iznad Arktičkog kruga u Laponiji, kultni Icehotel po 31. put otvorio je svoja vrata za posetioce otkrivajući kolekciju upečatljivih novih umetničkih apartmana isklesanih od leda i snega.

 

 

Ledeni hotel u Laponiji ostaje jedan od najverovatnijih i najprepoznatljivih hotela na svetu budući da je njegova temperatura ide do -5°C i da je svaki komad nameštaja napravljen od leda. Icehotel je otvoren tokom cele godine i posetiocima nudi razne aktivnosti tokom zimske i letnje sezone, međutim najbolje ga je posetiti u zimskom periodu kada je pokriven snegom a vazduh u njemu je oštar i hladan, i kada se može uživati u neverovatnom prizoru severne svetlosti.

 

 

Zimska sezona počinje u decembru i traje do početka aprila, a tokom ovih meseci gosti mogu da odsednu u novim, ručno izrezbarenim umetničkim apartmanima ili u standardnim ledenim sobama pre nego što se led otopi i vrati u reku Torne. Ovaj hotel je poslednjih trideset godina menja svoj dizajn koji svaki put iznova oduzima dah, a sezonski umetnički apartmani su individualno dizajnirani i potpuno jedinstveni, a pored ledenih skluptura uključuju i tipografsku umetnost, štand za hotdog, smrznutu zimsku baštu, kutiju za igračke od leda i snega, kao i jedinu ledenu saunu na svetu. Standardne ledene sobe su nešto jednostavnijeg dizajna, sa umetničkim dekorom i krevetom od leda, a pored ledenih soba postoje i tradicionalne hotelske sobe, poznatije kao „topli smeštaj“.

 

 

Pored umetničkog iskustva, gosti takođe mogu uživati u arktičkim aktivnostima na otvorenom, poput avanture na motornim sankama pod severnim svetlima, vožnjom sankama koje vuku psi. Za ljubitelje fine dininga gosti mogu isprobati neke od specijaliteta u nagrađivanoj kuhinji restorana ledenog hotela dok pijuckaju zimska pića u Icebaru. Icehotel poštuje sve preporuke tokom Covid-19 kako bi stvorio bezbedno iskustvo i za goste i za osoblje.

 

 

Icehotel je poslednjih 30 godina mesto okupljanja ljudi iz celog sveta, ali ove godine stvari su malo drugačije, budući da su mnogima od nas zabranjena putovanja. Za one koji ne mogu da putuju, Icehotel nudi mogućnost da zakoračite u netaknuti ledeni svet interaktivnim AR iskustvom na mobilnom telefonu, iz vaše dnevne sobe!

Posetite Icehotel zvanični sajt kako biste virtualno obišli neke od novih apartmana za 2021. godinu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Icehotel

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije