29.2 C
Belgrade
31.7 C
Zagreb
30 C
Sarajevo
26.06.2022.

Mikroumetnost na kesicama čaja

IZDVAJAMO

 

Iako većina nas bez ikakvog razmišljanja odbacuje upotrebljene kesice čaja, umetnica Rubi Silvios ih doživljava kao jedinstvena platna na kojima oslikava svoje minijaturne slike.

 

Nakon ritualnog ispijanja čaja, Rubi iskorišćene kesice pretvara u magiju svojom jedinstvenom veštinom slikanja po njima, pa čak i kada su kesice pocepane i sa mrljama, to Rubinoj umetnosti samo daje dodatnu lepotu i šarm. Na svojim mirko platnima, ova njujorška umetnica oslikava priče iz svakodnevnog života, sa motivima poput sušenja veša, mačaka koje gledaju kroz prozor, zaljubljenih parova, snežnih grančica drveća i cveća, a teme i i inspiracija se smenjuju u zavisnosti od životnih situacija, godišnjih doba ili raspoloženja umetnice.

 

 

Ovaj mikroumetnički projekat Rubi Silvios je započela još 2015. godine kada bi svakodnevno beležila lične trenutke na korišćenim kesicama čaja, a svoje radove je godinama sakupljala da bi ih napokon pretvorila u knjigu pod nazivom „363 Days of Tea“ u kojoj možemo pratiti njeno kreativno putovanje iz dana u dan, diveći se njenim komadima nacrtanih, oslikanih i kolažiranih kesica čaja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Ruby Silvious

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije