4.6 C
Belgrade
6.2 C
Zagreb
-0.1 C
Sarajevo
03.02.2023.

Imaginarijum gift vodič – Poklonite umetnost za praznike!

IZDVAJAMO

 

Vreme darivanja je prava prilika da onima koje volite poklonite umetničko delo koje sa godinama dobija na vrednosti, a malo je poklona koji se pamte više od umetničkog dela. Umetnost u svim svojim neverovatnim oblicima je veoma ličan poklon za nekog posebnog u vašem životu i sjajan način da pokažete koliko vam taj neko znači.

 

Galerija Blatobran – Minja Đurđević

 

Sam odabir ovakvog poklona zahteva promišljenost, trud, ali i talenat za darivanje i ukoliko u svom okruženju imate nekog ko voli i ceni umetnost i ručni rad, darivanje umetničkog dela biće možda najbolja ideja za poklon ikada!

Ako tražite ideje za poklone za ljubitelje umetnosti, iznenadićete se mnoštvom živopisnih i kreativnih opcija, a redakcija Imaginarijum magazina za vas je izdvojila nekoliko jedinstvenih ideja za umetničke poklone koji će impresionirati osobu koju darujete.

 

Gallery 1250° – Miona Stefanović

Slike i crteži minijature

Slike i crteži traju gotovo zauvek i sjajan su način da pokažete nekome koliko vam znači. Izazov umetnosti je taj što je veoma subjektivna, pa prilikom odabira poklona morate dobro poznavati osobu za koju kupujete. U većini slučajeva osnovno pravilo kupovine je da kupite poklon koji vi želite da dobijete, ali u slučaju umetnosti morate dobro da razmislite šta bi druga osoba želela. Inspiraciju uvek možete pronaći u domu osobe tako što ćete proveriti koji umetnički stil dominira na njihovim zidovima, a sa minijaturnim umetničkim delom sigurno nećete pogrešiti. U Galeriji Rubljov možete pronaći predivne minijature izrađene kombinovanom slikarskom tehnikom sa motivima riba, konja, nežnih ženskih likova ili pejzaža koje će dugo krasiti zidove osobe kojoj je darujete.

 

Galerija Rubljov – Milan Todorović

 

Galerija Rubljov – Milan Todorović

Skulpture

Ako smatrate da je kupovina slike ili crteža preveliki rizik, onda skulptura može biti savršena alternativa jer toliko je stilova koji odgovaraju najrazličitijim, sa ukusom uređenim enterijerima. Činjenica da je skulptura uglavnom napravljena od neutralnih boja i teksturnih materijala znači da je ona zaista svestran medijum. U Galeriji Blatobran možete pronaći jedinstvene komade izrađene od drveta, metala, keramike i porcelana koje će upotpuniti izgled bilo koje prostorije. Kako je osvetljenje važan deo procesa dizajna enterijera, kupovina lampe u vidu skulpture, pored toga što je unikatan komad veoma je funkcionalan poklon, i može pomoći ne samo u ulepšavanju, već i u oblikovanju atmosfere.

 

Galerija Blatobran – Bojana Ristevski

 

Galerija Blatobran – Jovana Čavorović

Keramički i porcelanski komadi

Umetnost se može predstaviti na toliko načina, pa čak i ako u svom okruženju imate praktične osobe, sigurni smo da ćete i za njih pronaći nešto vizuelno izvanredno što ima korisnu svrhu. Kada govorimo o praktičnim poklonima, dizajn i funkcija mogu se oblikovati u toliko predmeta, posebno kada je reč o keramici. Poklon u vidu predivno oslikanih šoljica, čajnika, tanjira od keramike, pa čak i nakita i ukrasa za jelku možete pronaći u Gallery 1250° koja je deo Belgrade Design Districta u Čumićevom sokačetu. Nedaleko odalte, u Carigradskoj ulici u Skadarliji nalazi se Boya Porcelain prodavnica ručno izrađenog porcelanskog posuđa koji nisu samo za čuvanje na polici, već u kojima možete svakodnevno uživati.

 

Gallery 1250° – Miona Stefanović

 

Gallery 1250° – Iva Brkić

 

Boya Porcelain

 

Boya Porcelain

Knjige o umetnosti 

Kupovina knjiga o umetnosti kao praznični poklon može biti delikatna stvar, budući da u isto vreme želite da poklonite knjigu koja je inspirativna, korisna i poučna a koja vizuelno toliko dobro izgleda da će osoba kojoj ste je namenili poželeti da se ponosno izloži na svom stočiću za kafu. Vulkan knjižara nudi veliki izbor naslova iz sveta umetnosti, dizajna enterijera i arhitekture kojima će se ljubitelji umetnosti sigurno obradovati!

Knjižara Vulkan – Art: The Definitive Visual Guide

 

Ima li boljeg načina da pokažete nekome koliko vam znači od poklona koji nije za jednokratnu upotrebu, već traje godinama, ako ne i celog života? U nastavku pogledajte koje smo komade izdvojili za vas kako bi vam pomogli u pronalaženju inspiracije za poklon koji će obožavati svaki zaljubljenik u umetnost.

 

Galerija Rubljov – Milan Todorović

 

Galerija Rubljov – Milan Todorović

 

Galerija Rubljov – Milan Todorović

 

Galerija Rubljov – Milan Todorović

 

Galerija Rubljov – Milan Todorović

 

Galerija Blatobran – Ana Jakić Jevtović

 

Galerija Blatobran – Jovana Čavorović

 

Galerija Blatobran – Aleksandar Vac

 

Gallery 1250° – Iva Brkić

 

Gallery 1250° – Miona Stefanović

 

Boya Porcelain

 

Boya Porcelain

 

Boya Porcelain

 

Knjižara Vulkan – A Chronology of Art

 

Knjižara Vulkan – World of Art – Bauhaus

 

Knjižara Vulkan – World of Art – Monet

 

Knjižara Vulkan – Moden Art in Detail

 

 

 

Piše: Miona Todorović

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije