35.2 C
Belgrade
34.2 C
Zagreb
35 C
Sarajevo
01.07.2022.

Nova Nike silueta inspirisana Zabranjenim gradom krije jednu posebnu tajnu

IZDVAJAMO

 

Povodom proslave 600. godišnjice od završetka najveće carske palate na svetu, Dunk Low Disrupt ženska silueta dobila je svoju konceptualnu verziju kao omaž svemu što Zabranjeni grad čini toliko posebnim, od kamenih stepenica palate do njenih skulptura od žada.

 

Ovaj novi Dunk model patika bogat je detaljima od prstiju do pete, a najzapaženiji ukrasi je svakako niz carskih „bisera“ koji se obavijaju oko zgloba. Gornji deo odlikuju morski zeleni i prozračni tonovi sa blago žutim Swoosh znakom, ali što se patike više nose i grebu, ti tonovi ustupaju mesto bogatim crvenim, odnosno hladnim nijansama žada. Ovaj detalj je inspirisan prizorom topljenja snega koji prekriva statue žada Zabranjenog grada.

 

 

Mermerni detalji od žada pojavljuju se na jeziku, unutrašnjoj postavi i delu oko zgloba, sa debelim prozirnim đonom koji se takođe može pohvaliti mermernim uzorkom koji aludira na kamene stepenice palate, dok su bele pertle jedini jednostavni detalj ove ženske Nike iteracije.

 

 

 

Nike Dunk Low Disrupt „Forbidden City “ od danas je dostupan za online kupovinu na Nike SNKRS China sajtu po ceni od oko 153 dolara.

 

 

 

 

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Nike SNKRS China

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije